HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. május 4., péntek

Pünkösdi rózsa

Pünkösdi rózsa

Kinyílt a piros pünkösdi rózsa is:





4 megjegyzés:

  1. Csodálatosan szép! De nagyon szeretem az illatát!

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű, az otthont idézi nekem! Nálunk bazsarózsának hívják:)

    VálaszTörlés
  3. Most zavarba hoztál. Lehet, hogy nálunk is bazsarózsa a neve.

    VálaszTörlés
  4. A két növény pünkösdi rózsa (P.Lactiflora)amely Kelet-Ázsiából származó és a hófekértől a rózsaszínen át a liláig a legkülönbözőbb színekben pompázik, és a levelei kétszeresen-háromszorosan osztottak, és a bazsarózsa (P. Officinalis) amely régi parasztkerti növény és hazája Dél-Európa és ennek is van bordó és fehér, rózsaszín változata -a két utóbbi ritka -
    nem azonos két növény. A legeltérőbb a gyökérzetükben van, és az utóbbi alacsonyabb. De igénye és alkalmazási lehetősége megegyezik az előző fajéval.

    VálaszTörlés