Medvehagymás rántotta császárszalonnával, zöldségesen
Egyszerű, de nagyszerű.
Valami egyszerű, gyors, de finom ételre vágytam, amihez még a kertünk megyvehagymáiból is fel tudok használni, mielőtt elsárgulnának. Így esett a választásom erre a tojásrántottára.
Hozzávalók :
- 2 db tojás
- 1 szelet főt-füstölt császárhűs
- olíva olaj
- tej
- 6 db medvehagyma
- 1/2 vöröshagyma
- 2 szál újhagyma zöldje
- 1 db paradicsom
- 1 db hegyes csípős zöld paprika
- zellerlevél
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
Elkészítés:
A császárszalonnát ujjnyi darabokra vágom, egy serpenyőbe teszem kevés olíva olajra. A medvehagyma felét aprítom, a hagymát és a paprikát karikákra vágom, a paradicsomot nyolcadolom, az újhagymaszárakból rövid darabokat vágok. A tojásokat kevés tejjel összekeverem, fűszerezem.
A szalonnát megpirítom, rádobom a zöldségeket, rövid idő után ráöntöm a tojást, ismét fűszerezem.
Egy tányérra szedem a rántottát, s díszítem medvehagymával és zellerlevéllel.
Friss ropogós zsemlével fogyasztom, sört iszom hozzá.
Ez fincsi, egyszerű, de nagyszerű. Hasonlóan én is szoktam ilyeneket összeütni.
VálaszTörlésEgészségedre ezt a finom guszta ebédet!
VálaszTörlés