Fehérspárga fehérboros, kapros szósszal, petrezselymes krumplival
Hozzávalók- 1/2 zacskó fehérspárga (10 síp)
- tejfől
- kapor
- só
- cukor
- örölt fehér bors
- citrom
- fehér bor
- citromos olaj
- 1 db nagyobb krumpli
- olíva olaj
- petrezselyem
A krumplit héjában megfőzöm, megpucolom, karikára vágom, olajon megpirítom, a végén szórok rá aprított petrezselymet.
Amíg a krumpli fő, a spárga sípokat megpucolom, fás végűket levágom, sós, cukros vízben megpárolom.
A citromból vágok egy szeletet, 2 kanál tejfölhöz keverek aprított kaprot, csavarok bele citromot, öntök bele egy kevés bort, citromos olajat, összekeverem.
Tálaláskor a tányérra helyezem a spárgákat, rálocsolom a szószt, melléhelyezem a krumplit, díszítem egy citrom karikával, s kaporral.
Nagyon guszta ahogy tálaltad! Biztosan nagyon finom!Az igazság hogy a spárga ízét nem ismerem mert még nem csináltam. De a krumplit a szósszal szívesen elfogyasztanám!
VálaszTörlésFinom, könnyen és gyorsan elkészíthető, s nem drága.
TörlésÉrdemes kipróbálni.