Töltött padlizsán és paradicsom, baconba tekert krumplival csőben sütve
Kedvenc töltött zöldségeim.
Hozzávalók :
- 1 db padlizsán
- 2 db paradicsom
- 4 db krumpli
- 1 db csípős hegyes zöld paprika
- 1 db chili paprika
- 4 szelet bacon
- 2 szál újhagyma zöldjével
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- kakukkfű
- 20 dkg vagdalt hús
- 1 db tojás
- füstölt sajt
Elkészítés:
A krumplikat felteszem héjában főni. A padlizsánt hosszában kettévágom, s kevés olajon egy serpenyőben belsejükkel lefelé megsütöm. A darált húst egy keverő tálba teszem. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítom, az újhagymát és a chilit karikára vágom, a tálba teszem A paradicsomokat megskalpolom, belsejüket egy kanállal kivájom, a paradicsom húst a tálba teszem. A tojást beleütöm, fűszerezem. Jól összekeverem. A sajtot lereszelem.
A padlizsánoknak kikaparom a belsejét, a tálba teszem, összekeverem.
A krumplikat megpucolom, sózom, borsozom, betekerem egy szelet baconba, beteszem egy serpenyőbe kevés olajra. Mellérakom a padlizsánokat és paradicsomokat, megpúpozom a töltelékkel. Belerakom a hegyespaprikát is.
A serpenyőt behelyezem a 180 C fokra előmelegített sütőbe hőlégkeverésen, 30 perc elteltével rászórom a reszelt sajtot, teszek rá kakukkfüvet, majd 15 perc után átállítom grill fokozatra és 200 C fokon 10-15 percig tovább sütöm.
Épp a teraszon ettem, amikor megjelent kedves-drága feleségem, elkezdett pfujolni, hogy mi ez az éktelen büdös, hogy az étel tocsog a zsírban, hogy legalább 1 kg zsírt tettem rá, hogy ez undorító, hogy tudom ezt a szart egyáltalán megenni. Jó étvágyat nekem! Köszönöm a kedves szavaid drága feleség!
Nagyon jó recept,viszem is!!!
VálaszTörlésKöszönöm Mónika. Visszaadtad az önbecsülésemet.
VálaszTörlésRemélem, nem csalódsz, s ízleni fog ez az ételem.