HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. május 11., péntek

Töltött karalábé, fehérboros tejszínes szószban

Töltött karalábé, fehérboros tejszínes szószban


Egy töltött zöldség finomság.

Hozzávalók :
  • 3 db újkaralábé
  • 12 db karalábé levél
  • 1 db vöröshagyma
  •  4 db újhagyma zöldjével
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 db medvehagyma levél
  • 2 db csípős hegyes zöld paprika
  • 1 db chili parika
  • petrezselyem
  • 35 dkg sertés darát hús
  • egy marék rizs
  • 2 db tojás
  • őrölt fekete bors
  • fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
  • 2 db szárnyas húsleves-kocka
  • olíva olaj
  • tejföl
  • főzőtejszín
  • fehérbor

Elkészítés:

A beáztatott rizst megfőzöm. A hagymákat, petrezselyem zöldet  aprítom, az újhagyma szárát, a medvehagymát, a kisebb karalábé leveleket és a szárakat, a paprikákat   felvágom.

A Hot Pan-ben olajon a hagymákat megdinsztelem a darált hússal együtt, egy keverő tálba teszem. Hozzáadom az újhagyma zöldjét, a petrezselymet, tojásokat, főtt rizst, fűszerezem, összekeverem. A karalábékat megpucolom, félbevágom, belsejüket kivájom. Megtöltöm őket, valamint a leveleket a töltelékkel. Beleteszem a Hot Pan-be, mellérakom a karalábé forgácsokat és az összevágott leveleket és szárakat, felöntöm 1 liter vízzel, fűszerezem. Főzöm.

Mikor már majdnem kész, öntök rá fehér bort és főző tejszínt.

Tálaláskor a tányérra mert karalábékra teszek tejfölt.

 Aki akarja, be is habarhatja.





5 megjegyzés:

  1. Ma én is töltött karalábét készítettem, biztos a Te változatod is nagyon finom volt :)!!

    VálaszTörlés
  2. Irigylem azon nőtársaimat, akiknek az a legfőbb problémájuk, hogyan diszkriminálhatnak valakit csak azért, mert nem tetszik nekik az illető leírt véleménye. Szerencsére nem vagyunk egyformák. Kedves Endre, a magad örömére írj, nem kell másnak megfelelni. Így vagy igazán őszinte.

    VálaszTörlés
  3. Maria: a blogodbál is írtam, a Te verziód is nagyon guszta lett, bár másképp csináltad, mint én, a leírás és a fotók alapján biztos nagyon finom is volt.
    Veronika: köszönöm kommentedet. A negatív vélemények után jól esett.

    VálaszTörlés
  4. Minden negatív véleményt törölsz. Miért ? Inkább moderálj, azzal kevesebb a dolgod. Ezt most pár óráig úgyis látja minden kedves olvasó, aztán törlöd, s közben meg mondod, hogy nem moderálsz. Dehogynem. Hajrá! Greg

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Unalmas már, hogy örökösen ideírkálsz. Nincs jobb dolgod?

      Törlés