HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. május 8., kedd

Medvehagymás zellerleves, fehérborral

Medvehagymás zellerleves, fehérborral

Hozzávalók :
  • 1 db zellergumó
  • 1 db nagyobb krumpli
  • 1! fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 újhagyma szárával
  • 4-5 levél medvehagyma
  • petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
  • 2 kocka tyúkhúsleves 
  • fehérbor
  • olíva olaj
  • füstölt sajt                                        
Elkészítés:

A zellergumót és a krumplit kockára, a hagymát, fokhagymát, petrezselymet   apróra, az újhagymát és a medvehagymát rövid darabokra vágom A sajtot felkockázom.

Olajon megdinsztelem a hagymát, hozzáadom a zellert és a krumplit, feleresztem vízzel, fűszerezem. Amikor majdnem kész, hozzáadom az újhagyma zöldjét és a medvehagymát, öntök bele fehérbort.

Tálalom, teszek bele sajtkockákat, hagymahajtásokat  és medvehagyma levelet.



2 megjegyzés:

  1. Medvehagyma, zeller, bor...ilyen finom összetevőkből csak valami nagyon finomat lehet kihozni! Igazam van vagy nem tévedek?...:)

    VálaszTörlés