HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. május 16., szerda

Medvehagymás rántotta császárszalonnával, zöldségesen

Medvehagymás rántotta császárszalonnával, zöldségesen


Egyszerű, de nagyszerű.


Valami egyszerű, gyors, de finom ételre vágytam, amihez még a kertünk megyvehagymáiból is fel tudok használni, mielőtt elsárgulnának. Így esett a választásom erre a tojásrántottára.

Hozzávalók :
  • 2 db tojás
  • 1 szelet főt-füstölt császárhűs
  • olíva olaj
  • tej
  • 6 db medvehagyma
  • 1/2 vöröshagyma
  • 2 szál újhagyma zöldje
  • 1 db paradicsom
  • 1 db hegyes csípős zöld paprika
  • zellerlevél
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika

Elkészítés:

A császárszalonnát ujjnyi darabokra vágom, egy serpenyőbe teszem kevés olíva olajra. A medvehagyma felét aprítom, a hagymát és a paprikát karikákra vágom, a paradicsomot nyolcadolom, az újhagymaszárakból rövid darabokat vágok. A tojásokat kevés tejjel összekeverem, fűszerezem.

A szalonnát megpirítom, rádobom a zöldségeket, rövid idő után ráöntöm a tojást, ismét fűszerezem.
Egy tányérra szedem a rántottát, s díszítem medvehagymával és zellerlevéllel.

Friss ropogós zsemlével fogyasztom, sört iszom hozzá.



2 megjegyzés:

  1. Ez fincsi, egyszerű, de nagyszerű. Hasonlóan én is szoktam ilyeneket összeütni.

    VálaszTörlés
  2. Egészségedre ezt a finom guszta ebédet!

    VálaszTörlés