HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. május 29., kedd

Fehérspárga fehérboros, kapros szósszal, petrezselymes krumplival

Fehérspárga fehérboros, kapros szósszal, petrezselymes krumplival

Hozzávalók
  • 1/2 zacskó fehérspárga (10 síp)
  • tejfől
  • kapor
  • cukor
  • örölt fehér bors
  • citrom
  • fehér bor
  • citromos olaj
  • 1 db nagyobb krumpli
  • olíva olaj
  • petrezselyem
Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzöm, megpucolom, karikára vágom, olajon megpirítom, a végén szórok rá aprított petrezselymet.

Amíg a krumpli fő, a spárga sípokat megpucolom, fás végűket levágom, sós, cukros vízben megpárolom.
A citromból vágok egy szeletet, 2 kanál tejfölhöz keverek aprított kaprot, csavarok bele citromot, öntök bele egy kevés bort, citromos olajat, összekeverem.

Tálaláskor a tányérra helyezem a spárgákat, rálocsolom a szószt, melléhelyezem a krumplit, díszítem egy citrom karikával, s kaporral.


2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta ahogy tálaltad! Biztosan nagyon finom!Az igazság hogy a spárga ízét nem ismerem mert még nem csináltam. De a krumplit a szósszal szívesen elfogyasztanám!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Finom, könnyen és gyorsan elkészíthető, s nem drága.
      Érdemes kipróbálni.

      Törlés