HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. október 25., kedd

Halloween, Witches' blood/Hexensblut/Boszorkányok vére - cocktail

Halloween

Rövidesen itt van a Mindenszentek előestéje. Happy Halloween!

(Kattints a repülő  boszorkára, majd megnyitás új ablakban!)



 (Kapcsold be a hangszórót!)

A Halloween-ről írt tavalyi bejegyzésem lásd itt

A Halloween-re kreált koktélom:

Witches' blood/Hexensblut/Boszorkányok vére -
cocktail (saját kreáció)




Hozzávalók:

  • 2 cl paradicsomlé, vagy Ketchup
  • 1 cl chili szósz édes
  • néhány csepp csípős chili szósz
  • fehér őrölt bors
  • őrölt piros paprika
  • 3 cl paprikás vodka (saját készítmény)
  • 1 db chili paprika

Elkészítés:


Egy pohárba teszek jeget, öntök rá paradicsomlevet, megszórom borssal és paprikával, rátöltöm az édes chili szószt, majd a jól behűtött vodkát, csöppentek bele néhány csepp csípős chili szószt, és díszítem egy chili paprikával.

Megjegyzés:

A közelgő Halloween ihletett meg eme coctail megalkotásában. Remélem nektek is ízleni fog. Egészségünkre! Happy Halloween!

A paprikás vodkát egy barátomtól kaptam évekkel ezelőtt, amikor Kievben  volt nagykövet. A vodka sajnos hamar elfogyott, de az üveget megőriztem,  s azóta én magam készítem a paprikás vodkát, jóval több chili hozzáadásával. Nemcsak hogy finom, de még a magas vérnyomásom ellen is jobb, mint a gyógyszerek. Úgyhogy szorgalmasan kortyolgatom.

A recept 131. receptemként felkerült a Mindmegette oldalra.

1 megjegyzés:

  1. Megnéztem a tavalyi bejegyzésed. Minden eseménynek - így a Halloween-nek is van története, én is ismerem. De én nem szeretném ha ez a nagyon ronda szokás nálunk is gyakorlattá válna.Láttam egyszer egy amerikai filmet, ahol erre az időre időzített gyilkosságok történtek - persze ez sajnos enélkül is van. A jobbik eset az ijesztgetés, rémisztgetés. Nekem nem tetszik a halottakkal, szellemekkel történő "szórakozás". A Mindenszentek munkaszüneti nap lett, de nem ez a halottak napja, hanem november 2., szerda.
    A koktélod biztos finom, már aki szereti az ennyire csípős italokat - én nem bírnám. meginni.

    VálaszTörlés