Hozzávalók :
- 1 fej brokkoli
- 5 db közepes krumpli
- 3 szelet kolbásszal töltött karaj
- 1 pohár tejföl
- 1 db tojás
- vaj
- 1 db paradicsom
- füstölt sonkás Karaván sajt
- só
- őrölt fekete bors
- szerecsendió
- fodros petrezselyem
A rózsákra szedett brokkolit sós vízben megfőzöm (a levet a brokkolikrémleveshez használom fel). A krumplikat ugyancsak megfőzöm.
Közben a karajszeleteket darabolom, a sajtot lereszelem, a tejfölben elkeverem a tojást, sózom, borsozom.
Egy kivajazott edénybe rakom a szeletelt krumplikat, sózom, borsozom, ráteszem a karaj darabokat, majd a brokkolit, fűszerezem, rászeletelem a paradicsomot, meglocsolom a tejföl keverékkel, szórok rá szerecsendiót. 180 C fokra előmelegített sütőbe teszem, s hőlégkeverős fokozaton sütöm. 30 perc elteltével rászórom a reszelt sajtot, s grill fokozaton aranybarnára sütöm.
Tálaláskor egy fodros petrezselyem zölddel díszítem.
Mostanában én is rákaptam a brokkolira, kipróbálom ezt a változatot is!
VálaszTörlésIzgalmas
VálaszTörlésÉhes is lettem..
VálaszTörlésMost eszembe juttattad, hogy rég volt rakott krumpli.
VálaszTörlés