Zöldséges heringsaláta
Ma egész más elképzelésem volt az ebédemről. Kapros tejszínes harcsa ragut akartam készíteni. Már tegnap kivettem a halfilét a mélyhűtőből, beszereztem a hozzávalókat, de még a konyha közelébe se tudtam férkőzni, a feleségem már órák óta ott szöszmötöl. (El nem tudom képzelni, mit tud ennyi ideig ott csinálni.) Ráadásul rövidesen nekilát a lecsó eltevésének. Tavaly én készítettem neki is, s külön magamnak is (én a csípőset szeretem, bogyiszlói, s hegyes erős paprikából főzöm). Idén viszont nem szálltam be. Lehet, hogy magamnak se főzök, még van vagy tíz üveg tavalyról.Úgyhogy, bízva abban, hogy a harcsa kibírja holnapig, egy gyors hideg ételt készítettem a teraszon, hála a szép napos időnek. Ha már halra álltam rá, akkor az legyen egy heringsaláta.
Hozzávalók :
- Bismarck hering (hagymás hering)
- fél sárgarépa
- 1/2 étkezési paprika
- 1/2 hegyes csípős zöld paprika
- 1/2hegyes csípős piros paprika
- 1 db paradicsom
- 1 fej csiperke gomba
- zeller levél
- citrom
- só
- őrölt fekete bors
- citrom lé
- olíva olaj
- Rosmarino (rozmaring olaj)
Egy tányérba beleteszem váltakozva a hozzávalókat, borsozom, meglocsolom citromlével, az olajokkal, s díszítem egy citromszelettel. Vajas pirított zsömlével fogyasztom, s vörös bort iszom hozzá.
Azért szerencse, hogy nem kellett éhen maradnod! Biztos finom volt a hideg heringsalátád.
VálaszTörlésEgészségedre váljon!
Nagyon guszta és finom saláta, én is szívesen fogyasztok ilyen salátákat.
VálaszTörlésNos, nem bírta ki a harcsa. Délben el akartam készíteni, a krumplit megfőztem hozzá, de a harcsa a kukában végezte, hála drága feleségemnek.
VálaszTörlés