Hozzávalók :
- 1 fej brokkoli
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db nagyobb krumpli
- petrezselyem zöld
- vaj
- 1 kocka tyúkhúsleves
- só
- őrölt fehér bors
- őrölt szerecsendió
- fehérbor
- főző tejszín
- zsemle
- füstölt sajt
A krumplit meghámozom, kockára vágom. A hagymákat megpucolom, darabolom. A brokkolit rózsáira szedem, a vastag szárát darabolom. A petrezselymet összevágom. A sajtot lereszelem.
Egy lábasban vajon megdinsztelem a hagymát, majd hozzáadom a fokhagymát, a krumplit, és a brokkoli szárát, felöntöm bő fél liter vízzel, beleteszem a leveskockát, sózom, borsozom. Amikor majdnem megfőtt, beleteszem a brokkoli rózsákat is, és beleszórom a petrezselymet..
Amikor kész, félreteszek néhány brokkoli rózsát, a többit botmixerrel összekeverem. Öntök bele bort, tejszínt, s szórok bele szerecsendiót. Még egyszer megkeverem, majd átforralom.Elkészítem a pirítóst zsemléből.
Tálaláskor a levesbe teszem a félretett brokkoli rózsákat. Locsolok rá répce olajat, melléteszem a reszelt sajttal megszórt pirítóst.
Nagyon guszta biztos nagyon finom!Krémlevesekben nem vagyok nagyon az élen !:-) Valahogy ez a fajta leves kimaradt az étlapunkból ezidáig. Szerintem már nem biztos hogy megtudnám szerettetni a férjurammal ?:-)
VálaszTörlésÉva! Próbáld meg úgy, hogy először csak egy kicsit mixeld a levest, maradjon darabos.
VálaszTörlésJa, és ne sajnáld a bort, így biztos megkedveli a férjurad.
VálaszTörlésAbban biztos vagyok!:( Sőt a maradék sem menne kárba ?
VálaszTörlésNem vagyok egy brokkoli rajongó, de ezt szívesen megkóstolnám
VálaszTörlésGusztusos a brokkoli levesed! Tegnap nálunk is ez volt, kicsit más recept szerint. Én a bort kihagytam belőle, a fokhagymát pedig tálaláskor reszeltem rá. Úgy is finom volt.
VálaszTörlés