Füstölt lazac-pisztráng sütve medvehagymás sült krumplival
Hozzávalók :- 1 szelet füstölt lazac-pisztráng
- bacon szalonna
- fűszeres olíva olaj
- vaj
- 1 db kicsi vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 6 levél medvehagyma
- 2 szál metélőhagyma
- 3 db chili paprika
- 1 db rare ubatuba cambuci pepper (chili paprika)
- petrezselyem
- rozmaring
- 8 db krumpli
- só
- őrölt fekete bors
- petrezselymes fokhagyma keverék
- citrom
A krumplit héjában megfőzöm, megpucolom, kockára vágom. A bacon szalonnát kis darabokra vágom. Ugyancsak apróra vágom a hagymát, fokhagymát, 4 levél medvehagymát, petrezselyem zöldet, 2 db chili paprikát, s egy szál rozmaringot..
Végül kockára vágom a lazacot.
Egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítom a bacont, majd megdinsztelem a vöröshagymát, s fokhagymát, hozzáadom a chili paprikát, rozmaringot, krumplit, fűszerezem, aranybarnára sütöm. Teszek rá egy kevés vajat, rárakom a medvehagymát és a lazacot, facsarok rá citrom levet. Átforgatom, s 5 percig átmelegítem.
Rögtön tálalom, díszítésként teszek rá 2 levél csíkokra vágott medvehagymát, chili és rare ubatuba paprikát és a metélőhagyma szárakat.
A fűszeres olívaolaj saját készítés, a medvehagyma, metélőhagyma, petrezselyem, a rare ubatuba chili paprika a kertből való.
Húúú ennyi finomság egy tányéron!!!!
VálaszTörlésNagyon finom
VálaszTörlés