HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. április 10., vasárnap

Füstölt lazac-pisztráng medvehagymás sült krumplival

Füstölt lazac-pisztráng sütve medvehagymás sült krumplival

Hozzávalók :
Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzöm, megpucolom, kockára vágom. A bacon szalonnát kis darabokra vágom. Ugyancsak apróra vágom a hagymát, fokhagymát, 4 levél medvehagymát, petrezselyem zöldet, 2 db chili paprikát, s egy szál rozmaringot..
Végül kockára vágom a lazacot.
Egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítom a bacont, majd  megdinsztelem a vöröshagymát, s fokhagymát, hozzáadom a chili paprikát, rozmaringot, krumplit, fűszerezem, aranybarnára sütöm. Teszek rá egy kevés vajat, rárakom a medvehagymát és a lazacot, facsarok rá citrom levet. Átforgatom, s 5 percig átmelegítem.
Rögtön tálalom, díszítésként teszek rá 2 levél csíkokra vágott medvehagymát, chili és rare ubatuba paprikát és a metélőhagyma szárakat.
A fűszeres olívaolaj saját készítés, a medvehagyma, metélőhagyma, petrezselyem, a rare ubatuba chili paprika a kertből való.


2 megjegyzés: