HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. április 11., hétfő

6 hagyma krémleves

6 hagyma krémleves

Hozzávalók :
  • 1 db nagy vöröshagyma
  • 1 db póréhagyma
  • 2 db újhagyma szárastul
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 5 levél medvehagyma
  • 4 szál metélőhagyma
  • 2 db krumpli
  • petrezselyem
  • 3 db chili paprika
  • vaj
  • húsleves kocka
  • tej
  • főző tejszín
  • fokhagymás bors fűszerkeverék
  • őrölt fehér bors
  • petrezselymes fokhagyma fűszerkeverék
  • fehér bor
  • toast kenyér
  • szója szósz
  • extra szűz olíva olaj
  • reszelt füstölt sajt.
Elkészítés:
A krumplikat héjában megfőzöm. A hagymákat megpucolom, a vöröshagymát, fokhagymát petrezselymet apróra vágom, a póréhagymát , újhagymát karikára, a metélőhagymát darabolom, a medve hagymát szeletelem.. Forrásban lévő vízben megfőzöm. Teszek félre mindegyikből,  egy krumplival leturmixolom. A lébe visszateszem a félretett darabokat, a krumplit kockára vágva, fűszerezem, beleteszem a felvágott chili paprikát. Felforralom, adok hozzá tejet, főző tejszínt, s egy kevés fehér bort.
Tálaláskor csepegtetek bele szója szószt, beleteszem a  feldarabolt pirított toast kenyeret, locsolok rá olíva olajat, s szórok reszelt füstölt sajtot. Díszítem csíkokra vágott medvehagymával és metélőhagymával.

 

2 megjegyzés:

  1. Imádom a hagymát, és így együtt az egész egyhelyen, ez valami csodálatos.

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Köszönöm a megjegyzésed a medvehagymával kapcsolatban!Ma én is vettem egy adagot,hogy kipróbáljam,meglátjuk milyen lesz.Tényleg a gyöngyvirág levelére hasonlít.Jófajta receptjeid vannak és gyönyörű virágaitok!:-)

    VálaszTörlés