HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. április 1., péntek

Éti csiga

Éti csiga

Imádom a csigát. Először Ausztriában találkoztam vele - Weinberger Schnecke - 1968-ban. Egy tucat volt a tányéron vajas fűszeresen, sütve,  a házában szervírozva, vajas pirítóssal. Isteni volt. Mindez arról jutott eszembe, hogy mától lehet gyűjteni a csigákat június 15-éig (gyűjtésüket 1933 -óta törvény szabályozza), de séta közben hiába meresztgettem a szemem, pedig eső is volt, egyetlen egy darabot sem láttam a Sashegy oldalában, pedig tavaly 2 zacskóval is sikerült összeszednem.
Az éti csiga áprilistól gyűjthető - gusztus és engedély kell hozzá
éti csiga (Helix pomatia)
Így kénytelen vagyok beérni a YouTube-on talált videoklipekkel.

Baba de caracol



Ma ár nagyüzemi módszerekkel, csiga farmokon állítják elő. Nálunk még mindig jelentős a gyűjtése és az exportja is.

Caracoles en Evolucion



Sütése:

Receta: Cargols a la Llauna


Főzése:

"Receta: Caracoles guisados" Vídeo receta 17 aqui cocinamos todos Cooking recipe


COMO SE HACEN CARACOLES GUISADOS


Egy igazi csemege, a csiga kaviár, aranyárban van némi túlzással, egy 50 grammos doboz bolti ára150 $

El caviar de caracol le caviar d'escargot snail caviar



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése