Bár a szerkesztőnő megorrolt rám néhány hónapja egy kritikai észrevételem miatt, időnként azért feltesz tőlem recepteket. Így ma megjelent a 100. receptem:
Veronikának A lap két mesterszakácsának írását merészeltem kritizálni. A cevabciciról (kebab) volt szó. Én a 70-es, 80-as években minden évben az Adria mellett nyaraltam, voltam Romániában és Bulgáriában is, ráadásul 82-87 között Iránban dolgoztam, úgyhogy valamelyest ismerem ezeket az ételeket. Nos az istenként tisztelt szakácsok hülyeségeket írtak (szerintük az étel vagy disznóból, vagy marhából készül). Ezt tettem szóvá. Nos a szerbek, horvátok, bosnyákok, hercegovinaiak, bolgárok, románok stb. minimum a kettő keverékéből készítik ezt az ételt, de gyakran tesznek hozzá birkát is. Iránban pedig természetesen nem használnak sertést, de annál inkább birkát, kecskét, de készítik szárnyasból, s tengeri herkentyűkből is.
Gratulálok!
VálaszTörlésAzt lehet tudni, hogy mi volt a kritikai észrevételed? (Kíváncsi vagyok.) Vera
VálaszTörlésVeronikának
VálaszTörlésA lap két mesterszakácsának írását merészeltem kritizálni. A cevabciciról (kebab) volt szó. Én a 70-es, 80-as években minden évben az Adria mellett nyaraltam, voltam Romániában és Bulgáriában is, ráadásul 82-87 között Iránban dolgoztam, úgyhogy valamelyest ismerem ezeket az ételeket. Nos az istenként tisztelt szakácsok hülyeségeket írtak (szerintük az étel vagy disznóból, vagy marhából készül). Ezt tettem szóvá. Nos a szerbek, horvátok, bosnyákok, hercegovinaiak, bolgárok, románok stb. minimum a kettő keverékéből készítik ezt az ételt, de gyakran tesznek hozzá birkát is. Iránban pedig természetesen nem használnak sertést, de annál inkább birkát, kecskét, de készítik szárnyasból, s tengeri herkentyűkből is.
Gratulálok! Szorgalmas vagy nagyon!
VálaszTörlésTermékeny vagy. Csak így tovább!
VálaszTörlés