Medvehagymás, gombás, sajtos makaróni
Hozzávalók :- makaróni
- gomba
- vöröshagyma
- fokhagyma
- olíva olaj
- őrölt fekete bors
- vaj
- főzőtejszín
- medvehagyma
- petrezselyem
- só
- fokhagymás bors
- reszelt sajt
- capri bogyó
- egész tarka bors
- dió bél
A tésztát felteszem főni. A hagymát kockára, a fokhagymát, petrezselymet és a medvehagymát apróra , a gombát is kis darabokra vágom.
Egy serpenyőben az olajon a hagymát, fokhagymát és a gombát megdinsztelem, adok hozzá vajat, ráteszem a petrezselymet és a medvehagymát, öntök rá főző tejszínt, sózom, borsozom, rövid ideig dinsztelem, belekeverem a reszelt sajtot. Hozzáadom a tésztát, átkeverem, majd tálalom.
A tésztára teszek medvehagymát, melyet előzőleg feltekerve csíkokra vágtam, valamint dióbelet, capribogyót, s szórok rá tarka borsot.
P.S. A medvehagyma a kertünkből van.
Ez nagyon jól hangzik, minden hozzávalóját szeretem, biztosan finom.
VálaszTörlés