HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. április 4., hétfő

Baconos csirkemáj hagymaágyon sajtos krumplival csőben sütve

Baconos csirkemáj hagymaágyon sajtos krumplival csőben sütve

Hozzávalók :
  • 5 db csirkemáj 
  • tej
  • liszt
  • 5 szelet bacon szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 db krumpli
  • 1 db paradicsom
  • 1 db hegyes csípős paprika
  • petrezselyem fokhagyma fűszerkeverék
  • őrölt fekete bors
  • majoránna
  • kakukkfű
  • trapista sajt
  • füstölt sajt
  • zsemle morzsa
Elkészítés: 
A májat tejbe áztatom. A krumplit héjában előfözöm, megpucolom.A sajtokat lereszelem, a hagymát szeletelem.
Egy nyél nélküli serpenyő alját kivajazom. A májat sózom, borsozom, lisztbe mártom, s betekerem egy szelet baconba, beteszem a serpenyő szélébe egy szelet hagymára. Szórok rá majorannát és kakukkfüvet . A krumplit a serpenyőbe szeletelem, sózom borsozom, megszórom petrezselyem fokhagyma fűszerkeverékkel. Teszek rá vajdarabkákat. Rászeletelem a paradicsomot és a paprikát. Megszórom a reszelt sajttal, s a tetejét zsemlemorzsával. Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütöm, míg szépen megpirul.
P.S. Korábban csak a végén sóztam a májat, hogy ne keményedjen meg. De a napokban egy főzős videóklippen azt mondták, hogy ez téves nézet. Sőt, ha már sózottan sül a máj, jobb ízű lesz. Nos tanúsítom, tényleg nem lett kemény a máj, s ízletes volt.(Ebben persze a baconnak, borsnak, majorannának és kakukkfűnek is volt némi szerepe.)

Sütés előtt ...


...és után

3 megjegyzés: