Baconos csirkemáj hagymaágyon sajtos krumplival csőben sütve
Hozzávalók :- 5 db csirkemáj
- tej
- liszt
- 5 szelet bacon szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 10 db krumpli
- 1 db paradicsom
- 1 db hegyes csípős paprika
- só
- petrezselyem fokhagyma fűszerkeverék
- őrölt fekete bors
- majoránna
- kakukkfű
- trapista sajt
- füstölt sajt
- zsemle morzsa
A májat tejbe áztatom. A krumplit héjában előfözöm, megpucolom.A sajtokat lereszelem, a hagymát szeletelem.
Egy nyél nélküli serpenyő alját kivajazom. A májat sózom, borsozom, lisztbe mártom, s betekerem egy szelet baconba, beteszem a serpenyő szélébe egy szelet hagymára. Szórok rá majorannát és kakukkfüvet . A krumplit a serpenyőbe szeletelem, sózom borsozom, megszórom petrezselyem fokhagyma fűszerkeverékkel. Teszek rá vajdarabkákat. Rászeletelem a paradicsomot és a paprikát. Megszórom a reszelt sajttal, s a tetejét zsemlemorzsával. Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütöm, míg szépen megpirul.
P.S. Korábban csak a végén sóztam a májat, hogy ne keményedjen meg. De a napokban egy főzős videóklippen azt mondták, hogy ez téves nézet. Sőt, ha már sózottan sül a máj, jobb ízű lesz. Nos tanúsítom, tényleg nem lett kemény a máj, s ízletes volt.(Ebben persze a baconnak, borsnak, majorannának és kakukkfűnek is volt némi szerepe.)
Sütés előtt ... |
...és után
Nagyon szeretjük
VálaszTörlésEz biztos ízlett kedves feleségednek!
VálaszTörlésNagyon tuti!!
VálaszTörlés