HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. április 17., vasárnap

Spaghetti con frutti di mare

Spaghetti con frutti di mare

Hozzávalók :
  • spaghetti
  • királyrák (Shrimp)
  • előfőzött garnéla
  • tintahal karikák
  • polip
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • medvehagyma
  • rozmaring
  • kakukkfú
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • fokhagymás petrezselyem fűszerkeverék
  • chili paprika
  • capri bogyó
  • tarka egész bors
  • főző tejszín
  • fűszeres olívaolaj
  • reszelt Parmezan
Elkészítés:

A királyrákról leszedem a páncélt, eltávolítom a bélcsatornát, a tintahalat és a polip karjait kisebb darabokra vágom. a hagymákat megpucolom, apróra vágom. A spaghettit felteszem főni.
Egy serpenyőben az olajon megdinsztelem a hagymát, majd beleteszem a tenger gyümölcseit, fűszerezem, beleöntöm a tejszínt. Készre főzöm, beleteszem a leszűrt tésztát, átforgatom.
Tálaláskor a tányérra helyezem a tésztát és tengeri herkentyűket, szórom capri bogyóval és tarka borssal, valamint reszelt sajttal, díszítem bazsalikom levéllel és medvehagyma csíkokkal.



3 megjegyzés: