HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. március 27., vasárnap

Sült kolbász vele sült baconos krumplival, mellé csalamádéval

Sült kolbász vele sült baconos krumplival, mellé csalamádéval

Hozzávalók :
  • 3 db sütnivaló kolbász
  • 8 db krumpli
  • libazsír
  • bacon szalonna
  • bors
  • petrezselymes fokhagyma fűszerkeverék
  • csalamádé
Elkészítés:

A héjában félig megfőzött krumplit megpucolom.A bacont kockára vágom.

Egy nagy nyél nélküli serpenyőbe teszek kevés libazsírt, elhelyezem benne körbe a kolbászokat, villával megszurkálom, teszek rá egy kevés libazsírt. Középre szeletelem a krumplit, teszek rá egy kevés libazsírt, s a bacon kockákat. A krumplit sózom, borsozom, megszórom petrezselymes fokhagyma fűszerkeverékkel.
(Miután a serpenyőbe kevés krumpli fért, s nem akartam vastag réteget, tettem egy második serpenyőbe is krumplit.)

Előmelegített sütőben 180 fokon szép pirosra sütöttem (kb 30 percig oldalanként.), a végén rövid ideig grillezve.

Tálaláskor a kolbász és a krumpli mellé csalamádét raktam.




8 megjegyzés:

  1. Bár jól laktam, de e tál láttán megéhezik az ember, nagyon guszta.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon ínycsiklandóan néz ki! Biztosan finom volt!

    VálaszTörlés
  3. Tényleg ínycsikalndozó,hamarosan követem a példád :-)Van ugyanis egy szép darab kolbászom,meg hurkám,ideje megsütni,úgy döntöttem :-)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta, étvágygerjesztő !

    VálaszTörlés
  5. Biztos finom volt,a hozzávalókból ítélve csak jó lehetett.

    VálaszTörlés
  6. Kedves Anazar!
    Igen jót ettem belőle, de egyedül. A feleségem a húgánál van Münchenben.

    VálaszTörlés
  7. Isteni finom, jöhetne ebédre, mert lassan éhenhalok

    VálaszTörlés