HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. március 16., szerda

Kukorica málés túrógombóc

Kukorica málés túrógombóc

 Hozzávalók :
  •  2 dl tej
  • 1/4 bögre kukorica dara
  • cukor
  • vaníliás cukor
  • 25 dkg túró 
  • fahéj
  • zsemlemorzsa
  • vaj
  • barna cukor
  • tejföl
Elkészítés:

A kukorica darát beáztatjuk a tejbe, adunk hozzá cukrot, vaníliás cukrot, majd hozzáadjuk a túrót, s egy kevés tejfölt, sózzuk, összekeverjük. A prézlit kevés vajon megpirítjuk, majd összekeverjük barna cukorral, fahéjjal.. A gombócokat vizes kézzel megformázzuk, majd kifőzzük, végül meghempergetjük a fahéjas, barna cukros prézliben. Kistányérra rakunk 3 darabot, öntünk rá prézlikeveréket,  s tejfölt..


5 megjegyzés:

  1. Biztos nagyon finom és egészséges. Kipróbálom majd.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Hobbychef,a dara teljesen megpuhul? szeretném elkésziteni,még nem hallottam kukorica darával,túrógombócot. köszi!!!

    VálaszTörlés
  3. Kedves Hobby Chef van egy meglepi a számodra a blogomon,kérlek nézz be hozzám.Üdv . Cakeni:)

    VálaszTörlés
  4. mellisina2
    Igen.
    Cakeni
    Nagyon szépen köszönöm, kedves vagy, hogy gondoltál rám.

    VálaszTörlés