HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. február 18., péntek

Sült pangasius filé vegyes salátával

Sült pangasius filé vegyes salátával

Hozzávalók :
  • 1 szelet pangasius filé
  • 1 db paradicsom
  • 1 db lila hagyma
  •  4 szelet kígyóuborka
  • 1 db krumpli
  • olívaolaj
  • bors
  • citrom
Elkészítés:

A halat reggel kiveszem a mélyhűtőből, hagyom felengedni, majd megszórom sóval, borssal, facsarok rá citromlevet, majd kiteszem a teraszra (ott hidegebb van, mint a hűtőben) hogy az ízek átjárják.
A hagymát, uborkát, paradicsomot felszeletelem, s egy tányérra rendezem, sózom, borsozom, meglocsolom citrom lével és olívaolajjal., ezt is hidegre teszem.
Délben egy serpenyőbe kevés olíva olajat öntök, felhevítem, majd beleteszem a krumplit felszeletelve, s el kezdem sütni, , amikor már majdnem kész, beleteszem a halfilét is, s mindkét oldalán megsütöm.
A halat és a sült krumplit a tányérra helyezem, s egy szelet citrommal díszítem.

    1 megjegyzés: