Pangasius (cápaharcsa) zöldségágyon, sörben párolva, tejszínnel
Hozzávalók :- 1 szelet pangasius filé
- 1/2 db paradicsom
- 1/2 db vörös hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1/2 db hegyes csípős zöld paprika
- 1 szelet piros kalifornia paprika
- 1 szár póréhagyma
- 1 db chili paprika
- 1 kevés vegyes zöldség saláta
- Vegeta
- só
- őrölt fekete bors
- fokhagymás petrezselyem fűszerkeverék
- citrom
- olíva olaj
- főző tejszín
- pene
A fagyasztott Pangasius filét kiolvasztom, sózom, borsozom, megszórom petrezselymes fokhagymás fűszerkeverékkel, meglocsolom citromlével és olívaolajjal., s kiteszem a teraszra érni (ott most 0 fok alatt van ) 1-2 órára.
A hagymát szeletelem, s karikákra szedem , a fokhagymát, paradicsomot, póréhagymát darabolom, a zöld paprikát, chili paprikát karikákra vágom, A zöldségeket beleteszem egy serpenyőbe, melybe előzetesen olívaolajat öntöttem, öntök hozzá vizet, s elkezdem párolni.
Amikor félig kész, rápakolom a kettévágott filét, tovább párolom.
Közben kifőzöm a penne tésztát, a vízbe olíva olajat és sót teszek.
Amikor a hal már majdnem kész, öntök hozzá sört és főző tejszínt, készre párolom.
Tálaláskor a tányéra teszem a tésztát, rá a halfilét, megrakom gazdagon a zöldségekkel, s meglocsolom a szósszal.
Megjegyzés:
A Pangasiust csaknem mindenki tengeri halnak hiszi. Holott NEM AZ! A Pangasius dél-ázsiai trópusi édes vizű hal, elsősorban Koreában honos, valamint Kína egy részén és Vietnámban. A koreaiak az utóbbi években nagyüzemi módon, mesterséges tavakban tenyésztik, s exportjukat megsokszorozták. A termelésről és feldolgozásról lásd az alábbi videót:
Cápaharcsa (Pangasius)
Én meghívlak gnocchira ha te erre :)
VálaszTörlésHát ez fincsi lehet!
VálaszTörlésMiután szeretem a gnocchit, áll az alku.
VálaszTörlés