HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. február 23., szerda

Pangasius (cápaharcsa) zöldségágyon, sörben párolva, tejszínnel

Pangasius (cápaharcsa) zöldségágyon, sörben párolva, tejszínnel

Hozzávalók :
  • 1 szelet pangasius filé
  • 1/2 db paradicsom
  • 1/2  db vörös hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 db hegyes csípős zöld paprika
  • 1 szelet piros kalifornia paprika
  • 1 szár póréhagyma
  • 1 db chili paprika
  • 1 kevés vegyes zöldség saláta
  • Vegeta
  • őrölt fekete bors
  • fokhagymás petrezselyem fűszerkeverék
  • citrom
  • olíva olaj
  • főző tejszín
  • pene
Elkészítés:

A fagyasztott Pangasius filét kiolvasztom, sózom, borsozom, megszórom petrezselymes fokhagymás fűszerkeverékkel, meglocsolom citromlével és olívaolajjal., s kiteszem a teraszra érni (ott most 0 fok alatt van ) 1-2 órára.
A hagymát szeletelem, s karikákra szedem , a fokhagymát, paradicsomot, póréhagymát  darabolom, a zöld paprikát, chili paprikát karikákra vágom,  A zöldségeket beleteszem egy serpenyőbe, melybe előzetesen olívaolajat öntöttem, öntök hozzá vizet, s elkezdem párolni.
Amikor félig kész, rápakolom a kettévágott filét, tovább párolom.
Közben kifőzöm a penne tésztát, a vízbe olíva olajat és sót teszek.

Amikor a hal már majdnem kész, öntök hozzá sört és főző tejszínt, készre párolom.
Tálaláskor a tányéra teszem a tésztát, rá a halfilét, megrakom gazdagon a zöldségekkel, s meglocsolom a szósszal.

Megjegyzés:
A Pangasiust csaknem mindenki tengeri halnak hiszi. Holott NEM AZ! A Pangasius dél-ázsiai trópusi édes vizű hal, elsősorban Koreában honos, valamint Kína egy részén és Vietnámban. A koreaiak az utóbbi években nagyüzemi módon, mesterséges tavakban tenyésztik, s exportjukat megsokszorozták. A termelésről és feldolgozásról lásd az alábbi  videót:

Cápaharcsa (Pangasius)

PANGASIUS - CADOVIMEX II VIETNAM

3 megjegyzés: