Resztelt csirkemáj Budapest módra
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 5 dkg füstölt szalonna
- 5 dkg bacon
- 1 fej vöröshagyma
- 3 szál újhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 db hegyes erős paprika
- 1 db piros kalifornia paprika
- 2 db paradicsom
- 2 db nagy chili paprika
- gomba
- zöldborsó
- Vegeta
- őrölt erős pirospaprika
- őrölt fekete bors
- majoranna
- kakukkfű
- chili szósz
- petrezselymes fokhagyma fűszerkeverék
- petrezselyem
- fűszerolaj
- olívaolaj
- 1 dl vörösbor
- tejföl
Az olívaolajon egy mély serpenyőben megpirítom a kockára vágott szalonnát és bacont, hozzáadom az apróra vágott hagymát, fokhagymát és chili paprikát, megdinsztelem, majd ráteszem a darabolt paprikákat és a paradicsomot, borssal, pirospaprikával, majorannával, kakukkfűvel ízesítem. Rövid dinsztelés után beleöntöm az alaposan megmosott, s darabolt májat, a kettévágott kicsi gombát és a zöldborsót, tovább párolom. Amikor már majdnem kész, ráöntöm a vörösbort, s ételízesítőt szórok rá.
Tálaláskor lehet rátenni tejfölt.
Petrezselymes főtt krumplival és uborkasalátával fogyasztom.
Ha lehet jövök!!!!enni!!!
VálaszTörlésKedves mellisina2!
VálaszTörlésSzívesen látlak!
De valami nem stimmel a saját webhely linkelésével. Ha ráklikkelek, az az üzenet jön, hogy sajnos a keresett webhely nem létezik, majd: Oops! The Page Can Not Be Found!
Szerettem volna egy díjat küldeni neked, de nem tudtam a blogodra belépni.
Ez a recept nagyon kelemes emleket idezet bennem, eloszor resztelt csirkemajat a baratnom
VálaszTörlésIren, Dunafoldvar-rol csinalt nekem ket evel ezelot ,koszonom hogy eszembe jutattad aszt a
kelemes napot, most ki fogom probalni en is!
Az elozo bejegyzesnel mar ettem a betuket
oljan jo hatasal volt ram a recept!