HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. február 20., vasárnap

Sárgarépás sütőtök krémleves póréhagymával

Sárgarépás sütőtök  krémleves póréhagymával

Hozzávalók :
  • 5 db nagyobb sárgarépa
  • 1 db kisebb sütőtök
  • 1 szál poréhagyma
  • 1 db krumpli
  • chili paprika
  • olívaolaj
  • zöldségleves kocka
  • húsleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű
  • főző tejszín
  • vörösbor
  • tejfől (opcionális)
Elkészítés:

A répát, a sütútököt, a krumplit, s a póréhagymát feldarabolom. A répát, a sütőtököt, s akrumplit felteszem egy fazékban vízzel együtt főni. A poréhagymát kevés olívaolajon megdinsztelem, majd beleteszem a fazékba. Rakok bele chili paprikát, s  leves kockákat, s fűszerezem. Mielőtt megfőtt, adok hozzá tejszínt.s egy kevés bort.
Botmixerrel összekeverem, tányérba öntöm, teszek rá egy szelet poréhagymát, s néhány darab diót. Aki akarja, díszítheti még egy kanál tejföllel.

2 megjegyzés:

  1. Szép vasárnapot! Légy szíves nézz be hozzám:
    http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2011/02/meglepetest-kaptam-jo-szivvel-tovabb.html

    Üdvözlet: Alexa

    VálaszTörlés
  2. Hú de érdekes ízkombináció!

    VálaszTörlés