Ratatouille provencale, mediterrán/francia lecsó
Hozzávalók :- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej lila hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db padlizsán
- 1 db cukkini
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 1 db kápia paprika
- 1 db fehér paprika
- 2 db hegyes zöld csípős paprika
- 4 db chili paprika
- 2-3 fej gomba (vagy fél üveg apró gomba)
- fűszeres olíva olaj
- petrezselyem
- Vegeta
- fokhagymás petrezselyem fűszerkeverék
- Provence fűszerkeverék
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- kakukkfű
- oregano
- paradicsomlé/ketchup
- chili szósz
- vörosbor
Elkészítés:
Forró olajban néhány percig pároljuk a hagymát. Beletesszük a fokhagymát, a csíkokra vágott paprikát. 10 percig főzzük, néha megkeverjük. Majd jöhet a feldarabolt padlizsán, a cukkini. Végül hozzáadjuk a paradicsomot, a gombát, a petrezselymet, a fűszereket, s a chili szószt, majd kb. 40 percig főzzük, amíg a zöldség megpuhul. Mielőtt kész, adunk hozzá ketchupot, s öntünk bele vörösbort. Tálalhatjuk spagettivel, rizzsel, sült krumplival, de magában, kenyérrel is finom. Én az első adagot pirított zsömlével ettem.
És miután nem vagyok vega, sőt, nagyon is szeretem a húst, tettem a tányérra egy darab sült húst.
Még a tűzhelyen, a serpenyőben:
Nagyon finom a Ratatouille, én imádom.
VálaszTörlésÜdv. Mrita
Kedves Rita!
VálaszTörlésMiután Párizsban nevelkedtél, ezen nem is csodálkozom.
Nekem meg Párizsba kell/-ene költöznöm, hogy az igazit megkóstoljam ?:))))
VálaszTörlésIgy vacsora előtt, jól kiszúrtál velem :))
Egyszerűen guszta!
Kedves Viki!
VálaszTörlésNem kell Párizsba költöznöd. Szívesen vendégül látlak, s egy jó kis vörösbor mellett megkóstolhatod az én verziómat a Ratatouille lecsóra.
Pedig már gondoltam, kirándulok egy jó nagyot :)))
VálaszTörlésVigyázz, vigyázz mit beszélsz, s főleg ha azt is tudnád, ha én meginnék egy pohár bort, nagyon őszinte lennék :) :)