HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. február 22., kedd

Sárgarépás sütőtökkrémleves sült párizsi szelettel és tükörtojással

Sárgarépás sütőtökkrémleves sült párizsi szelettel és tükörtojással

Hozzávalók :
  • 4 db nagyobb sárgarépa
  • 1 db kisebb sütőtök 
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 db vörös hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db krumpli
  • chili paprika
  • olívaolaj
  • zöldségleves kocka
  • húsleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • kakukkfű
  • gyömbér
  • főző tejszín
  • vörösbor
  • 1 szelet párizsi
  • 1 db tojás
  • 1 db chili paprika (a díszítéshez)
  • tökmag
  • tökmagolaj
Elkészítés:

A répát, a sütőtököt, a krumplit, a póréhagymát, vöröshagymát, és fokhagymát feldarabolom. A répát, a sütőtököt, s a krumplit felteszem egy fazékban vízzel együtt főni. A póréhagymát, vöröshagymát kevés olívaolajon megdinsztelem, rárakom  a fokhagymát, majd beleteszem a fazékba. Rakok bele chili paprikát, s  leves kockákat, s fűszerezem. Mielőtt megfőtt, adok hozzá tejszínt.s egy kevés bort.
Botmixerrel összekeverem, tányérba öntöm,Egy serpenyőben megsütöm a párizsit, majd a tükörtojást.Ráhelyezem a tányér közepére a párizsit, erre a tükörtojást. Megszórom borssal, paprikával. Ráhelyezek egy chili paprikát, majd megszórom tökmaggal, s meglocsolom tökmagolajjal.
Megjegyzés: A fotón nem látszik a párizsi (teljesen eltakarja tojás, s én nem figyeltem oda, hogy legalább egy kis darab kilátsszon belőle), de ott van!

1 megjegyzés: