Sült karaj karfiollal, póréhagymával és sült krumplival
Hozzávalók :- 2 szelet sertéskaraj
- egy kisebb karfiol
- 3-4 db póréhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 db krumpli
- Vegeta
- só
- mustár
- olívaolaj
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- fokhagymás petrezselyem fűszerkeverék
- tarka bors
- főző tejszín
- fehérbor
A húst egy kicsit kiklopfolom, széleit bevagdosom, bedörzsölöm a fokhagymával, megszórom Vegetával, paprikával és borssal, meglocsolom olíva olajjal és beteszem a hűtőbe legalább egy napra.
Másnap a krumplit héjában megfőzöm, a rózsákra szedett brokkolit megpárolom, a feldarabolt póréhagymát megfőzöm.
A krumplit meghámozom, felszeletelem, s olíva olajban megsütöm, sózom, borsozom.
A brokkolit Vegetával ízesítem. A póréhagymát Vegetával, borssal fűszerezem, s keverek hozzá főzőtejszínt s egy kevés fehérbort.
A húst olajban kisütöm.
Tálaláskor a húst a tányérra helyezem, megszórom tarkaborssal, mellépakolom a brokkolit, a sült krumplit és a póréhagymát.
Páratlan ízharmónia,a póréhagymát imádom, jó a fűszerezés.
VálaszTörlésÜdv.Rita
Hű nagyon finom lehet, szeretem a husit és a kelbimbót is. Még egy kis fokhagymát tettem volna a zöldséghez
VálaszTörlésEz nekem is nagyon ízlene :)
VálaszTörlés