Kelkáposztaleves sok zöldséggel, libaszívvel
Akár Márton napra is kiváló.
Hozzávalók :
- 0,5 fej kelkáposzta
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 0,5 db karalábé
- 0,5 db kicsi zeller
- 1 pohár zöldborsó
- 1 db krumpli
- 20 dkg libaszív
- 1 szál fodros petrezselyem
- 2 db chili paprika
- 1 db húsleves kocka
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- olíva olaj
Elkészítés:
A zöldségeket szeletelem, a karalábét, zellert, krumplit kockára vágom. A kelkáposztát tépdesem.
A hozzávalókat kevés olíva olajon megdinsztelem, fűszerezem, felöntöm vízzel, és készre főzöm.
Tálaláskor teszek rá chili paprikát és fodros petrezselyem zöldet.

Ez aztán jó zöldséges! Szinte egytálétel jellegű finom és tartalmas leves lehetett!!
VálaszTörlésKedves Endre! Csak egy gyors hozzászólást írok. Ismét benne van a Mindmegette recepttárban.Gratulálok! Ha nem jelezték volna, akkor most én szólok :-) Szép estét! Boldog Kukta :-)
VálaszTörlésJó tartalmas leves, akár egytálételnek is megfelel :)
VálaszTörlésNagyon finom, tartalmas leves! De honnan a libaszív?
VálaszTörlésKedves Ági!
VálaszTörlésEzúton is gratulálok, a hírt pedig köszönöm. "Természetesen" nem tájékoztatott a Recepttár szerkesztősége.
Maria, Jutka: egytál étel volt. Ha levest - pláne ha ilyen tartalmas - eszem, akkor már nincs második fogás. Aktív külkeres koromban több fogásos repi ebédeket, vacsorákat ettem végig. Ma már képtelen lennék rá. Karácsonykor is csak úgy tudom megenni a halászlét és a rántott halat, ha "zóna" mennyiséget szedek magamnak. A sütemény viszont már nem megy le.
VálaszTörlésRoza: a piacon kapható.
VálaszTörlés