HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. szeptember 23., péntek

Saslik zöldségekkel, grillezve

Saslik zöldségekkel, grillezve

Hozzávalók :
  • 30 dkg sovány sertés hús 
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 db hegyes csípős zöldpaprika
  • 3 db paradicsom
  • 1 db cukkini
  • olíva olaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • fokhagymás petrezselyem fűszerkeverék
  • grill fűszerkeverék
  • rizs
  • petrezselyem
Elkészítés:
A húst kockára vágom, fűszerezem, meglocsolom olíva olajjal, vágok rá fokhagymát, s beteszem a hűtőbe legalább egy napra.
Másnap a zöldségeket megmosom. A cukkini végeit levágom, háromba szeletelem. A hagymát megpucolom, ugyancsak három részre vágom.
Az előre beáztatott rizst felteszem főni. A húsokat feltűzöm három nyársra.
Egy nyél nélkülii serpenyőbe olajat öntök, belé helyezem a nyársakat és a zöldségeket, fűszerezem. Majd felteszem őket lefedve párolni. Egy idő után leveszem a fedőt, s tovább sütöm. Amikor már eléggé megsült, megfordítom  a serpenyő tartalmát. A végén rövid időre beteszem a sütőbe grill fokozatra.

Tálaláskor teszek a tányérra rizst, egy pálca saslikot, s minden zöldségből egyet, s díszítem a rizst petrezselyem zölddel.

Eredetileg ezt az étel grill sütőn akartam elkészíteni. A régi grill a teraszon árválkodik, az új - a másfél hónappal ezelőtti "vérrel verítékkel" történő összeszerelése óta még mindig a nappalit "díszíti". A feleségem még mindig nem döntötte el, hogy mi legyen, hová kerüljön az új szerzeménye, én pedig nem kívánom az új játékszert használni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése