HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. január 27., csütörtök

Ratatouille provencale, mediterrán/francia lecsó

Ratatouille provencale, mediterrán/francia lecsó

Hozzávalók :
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej lila hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db padlizsán
  • 1 db cukkini
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 1 db kápia paprika
  • 1 db fehér paprika
  • 2 db hegyes zöld csípős paprika
  • 4 db chili paprika
  • 2-3 fej gomba (vagy fél üveg apró gomba)
  • fűszeres olíva olaj
  • petrezselyem
  • Vegeta
  • fokhagymás petrezselyem fűszerkeverék
  • Provence fűszerkeverék
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • kakukkfű
  • oregano
  • paradicsomlé/ketchup
  • chili szósz
  • vörosbor
Elkészítés:
    Forró olajban néhány percig pároljuk a hagymát. Beletesszük a fokhagymát, a csíkokra vágott paprikát. 10 percig főzzük, néha megkeverjük. Majd jöhet a feldarabolt padlizsán, a cukkini. Végül hozzáadjuk a paradicsomot, a gombát, a petrezselymet,  a fűszereket, s a chili szószt, majd kb. 40 percig főzzük, amíg a zöldség megpuhul. Mielőtt kész, adunk hozzá ketchupot, s öntünk bele vörösbort. Tálalhatjuk spagettivel, rizzsel, sült krumplival, de magában, kenyérrel is finom. Én az első adagot pirított zsömlével ettem.

    És miután nem vagyok vega, sőt, nagyon is szeretem a húst, tettem a tányérra  egy darab sült húst.

    Még a tűzhelyen, a serpenyőben:


    Így készíti egy francia szakács a network szerint:


    How to make GREAT ratatouille! (Matt Spellmann)



    Egy sajtos változat, sűtőben sütve:

    Chef Merlin's Ratatouille Recipe



    Ratatouile, a film
     Részletek a Disney-Pixi annimációs filmből. Remélem, hogy tetszik majd.




    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése