HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. január 25., kedd

Fehérboros paradicsomos káposzta

Fehérboros paradicsomos káposzta

Hozzávalók:

  • 1 kis  fej káposzta
  • 1 nagy fej hagyma 
  • 2 dl paradicsompüré
  • tejföl
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika 
  • őrölt kömény
  • chili
  • fehér bor
  • olaj
  • fokhagymás petrezselyem fűszerkeverék
  • liszt
  • cukor (opciónális)
Elkészítés:

Kevés olajon megpirítom a hagymát, majd hozzáadom a csíkokra vágott káposztát, fűszerezem, s felöntöm a paradicsomlével. . Mikor majdnem kész, öntök hozzá egy kevés bort, keverek bele tejfölt és egy kevés lisztet. Felforralom. Aki akarja,  ízesítheti még  cukorral..

Így is finom, de lehet rátenni feltétet is, sült húst, fasírtot, pörköltet, sült virslit stb.

2 megjegyzés:

  1. Sok szeretettel vár nálam egy díj nézz be hozzám :)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Bianka!
    Igazán meg vagyok hatva. Nagyon köszönöm neked, hogy szerény kis blogomat, s próbálkozásaimat figyelemmel kíséred, s még díjjal is jutalmazod.
    Baráti üdvözlettel Endre

    VálaszTörlés