Gombás sült tarja kapros szósszal, hagymás krumplival
Szeretem a tarját, ízletes, szaftos, nagyon finom étel, pláne gombával és kaporszósszal megbolondítva.
Hozzávalók:
- 2 szelet tarja
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- olívaolaj
- 15 dkg csiperkegomba
- 0,5 vöröshagyma
- kapor
- tejszín
- olívaolaj
- só
- 3 db burgonya
- 0,5 vöröshagyma
- zsír
- só
Elkészítés:
A húst fűszerezem, beteszem egy edénybe, rányomom a fokhagymát, mellérakom a négybe vágott hagymát és paradicsomot, locsolok rá olívaolajat és beteszem a hűtőbe.
A főzés napján a húst és a zöldségeket felteszem sülni. Közben felszeletelem a hagymát és a gombát, kevés olajon megdinsztelem, sózom, borsozom, teszek rá aprított kaprot, öntök rá tejszínt.
A kockára vágott krumplit megfőzöm, kicsit megnyomkodom, kevés zsíron az aprított hagymával együtt megpirítom.
Tálaláskor rakok a tányérra egy szelet húst hagymával és paradicsommal, beborítom a gombával és a szósszal, teszek rá egy szál kaprot, rakok mellé krumplit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése