Gombás sült tarja kapros szósszal, hagymás krumplival
Szeretem a tarját, ízletes, szaftos, nagyon finom étel, pláne gombával és kaporszósszal megbolondítva.
Hozzávalók:
- 2 szelet tarja
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- olívaolaj
- 15 dkg csiperkegomba
- 0,5 vöröshagyma
- kapor
- tejszín
- olívaolaj
- só
- 3 db burgonya
- 0,5 vöröshagyma
- zsír
- só
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEifyITClUkGmo7ddkWBYA4Sns-JnYQhKUMzhLB1Fnbji1k3FZ8deRTx7zOANa5VSlJTXlVB02u4ahMG1wTz0oaI1HDh1f-7FgxcMlDf1-eR61DF_3w_ZPkRYLDMRPVVy0Lx_ou1KT2nU_We/s320/gomb%25C3%25A1ssert%25C3%25A9starjakaprossz%25C3%25B3sszal1.jpg)
Elkészítés:
A húst fűszerezem, beteszem egy edénybe, rányomom a fokhagymát, mellérakom a négybe vágott hagymát és paradicsomot, locsolok rá olívaolajat és beteszem a hűtőbe.
A főzés napján a húst és a zöldségeket felteszem sülni. Közben felszeletelem a hagymát és a gombát, kevés olajon megdinsztelem, sózom, borsozom, teszek rá aprított kaprot, öntök rá tejszínt.
A kockára vágott krumplit megfőzöm, kicsit megnyomkodom, kevés zsíron az aprított hagymával együtt megpirítom.
Tálaláskor rakok a tányérra egy szelet húst hagymával és paradicsommal, beborítom a gombával és a szósszal, teszek rá egy szál kaprot, rakok mellé krumplit.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése