HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2019. január 6., vasárnap

Gombás sült tarja kapros szósszal, hagymás krumplival

Gombás sült tarja kapros szósszal, hagymás krumplival


Szeretem a tarját, ízletes, szaftos, nagyon finom étel, pláne gombával és kaporszósszal megbolondítva.

Hozzávalók:

  • 2 szelet tarja
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • olívaolaj
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 0,5 vöröshagyma
  • kapor 
  • tejszín
  • olívaolaj
  • 3  db burgonya
  • 0,5 vöröshagyma
  • zsír

Elkészítés:

A húst fűszerezem, beteszem egy edénybe, rányomom a fokhagymát, mellérakom a négybe vágott hagymát és paradicsomot, locsolok rá olívaolajat és beteszem a hűtőbe.

A főzés napján a húst és a zöldségeket felteszem sülni. Közben felszeletelem a hagymát és a gombát, kevés olajon megdinsztelem, sózom, borsozom, teszek rá aprított kaprot, öntök rá tejszínt.

A kockára vágott krumplit megfőzöm, kicsit megnyomkodom, kevés zsíron az aprított hagymával együtt megpirítom.

Tálaláskor rakok a tányérra egy szelet húst hagymával és paradicsommal, beborítom a gombával és a szósszal, teszek rá egy  szál kaprot, rakok mellé krumplit.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése