HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. március 22., csütörtök

Mediterrán csirkemell paradicsommal, Mozzarellával

Mediterrán csirkemell paradicsommal, Mozzarellával


Szeretem a mediterrán ízvilágot. Ezzel az étellel és a kísérőként kortyolgatott vörösborral a napsütötte délre képzeltem magam.

Hozzávalók :
  • 1 db csirkemell
  • 2 db paradicsom
  • 1 tasak Mozzarella
  • 5 db olajban eltett chili paprika (Piri-Piri)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olíva olaj
  • ketchup
  • chiliszósz
  • chili paprikával töltött olíva bogyó
  • fekete olíva bogyó
  • őrölt fekete bors
  • oregano
  • petrezselyem fokhagyma fűszerkeverék
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • 15 dkg vegyes zöldség
  • 2 db nagyobb krumpli
  • 10 db koktélparadicsom

Elkészítés:
 
A paradicsomokat és a Mozzarellát felszeletelem, a krumplit megmosom, a fokhagymát karikákra vágom.

Egy nyél nélküli serpenyőbe elhelyezem a félbevágott csirkemelleket, sózom, borsozom, bekenem ketchuppal és chili szósszal, rárakom a fokhagymát, megszórom a fűszerkeverékkel, oreganoval, bazsalikommal. Ráhelyezem a paradicsom szeleteket, a mozzarella szeleteket, chili paprikákat, melléteszem a krumplikat és az olíva bogyókat. Helyezek rá rozmaring és kakukkfű ágakat, öntök rá olíva olajat. Beteszem a hűtőbe.

Néhány órával később lefedve a tűzhelyen elkezdem sütni.

Közben megpárolom a zöldségeket.

Végül a serpenyőről leveszem a fedőt, s behelyezem a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s grill fokozaton készre sütöm.

Tálaláskor a tányérra helyezek egy csirke mellet,  1 db krumplit, mellé párolt zöldséget és koktélparadicsomokat.





3 megjegyzés:

  1. A hozzávalókat elnézve valóban mediterrán, a képeket elnézve pedig nagyon finom! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szemet gyönyörködtető ételt csináltál! Elképzelem mennyire finom lehetett!

    VálaszTörlés