HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. április 23., hétfő

Névtelen hozzászólások gyöngyszemei

Névtelen hozzászólások gyöngyszemei

Az alábbiakban néhány "magasröptű" hozzászólást teszek közzé, melyek kivétel nélkül "természetesen" névtelenek. A kommentelők még ahhoz is gyávák voltak, hogy legalább egy nicknevet válasszanak, ami semmit nem árulna el valódi személyükről. Én a blogjaimban felvállaltam a teljes nevemet. Itt is leírom, Sinka Endre vagyok, nyugdíjas külkereskedő, közgazdász, maholnap 69 éves. Mellesleg három diplomám van (summa cum laude) és három külker. szakanyaggal bővített felsőfokú nyelvvizsgám, s több szakértői oklevelem. Nagyon kívácsi lennék, hogy azok, akik osztják nekem az észt, miben jeleskedtek.

Gondolatok egy bejegyzés kapcsán: Gasztrobloggerek  színe-java - Gyűjtőblog

Erre meg miért volt szükség? Nem elég a Szepy által létrehozott gyűjtőblog? Nagyon unatkozhatsz ha ez a legjobb szórakozásod!

Nos, ő ugyan választott nick nevet, de se Avatar, se blog. Sejtésem van, de nem akaraok találgatni, hogy ki ő. 

Nem vagyok Csilla néni, de én is ezt az oldalt képviselem.
Minek ennyi, ráadásul nem tökéletesen működő gyűjtőblog.
Legyen egy, de az frissüljön, működjön tökéletesen, lehessen benne visszamenőlegesen keresni stb.
Ha ezt valaki nem tudja vállalni, akkor ne kinlódjon gyűjtőblog üzemeltetéssel.
(nem blogger vagyok, nem is gasztroblogger rajongó,csak egy recepteket kereső átlag háztartást vezető dolgozó nő)
Nyuci

Ha nem értesz hozzá, valóban felesleges egy gyűjtőoldallal bajlódni.

Hm...nemigen értem, miért akar lassan mindenki bloggyűjtő oldalt létrehozni? Hamarosan bloggyűjtő oldalak gyűjteményét kell létrehozni, mert már átláthatatlan. Természetesen nem kívánok beleszólni, tégy kedved szerint, csak valóban fura. Meglátásom szerint egyébként is bloggerek olvasnak bloggereket többnyire, a receptet keresők google-znak, az pedig közvetlenül a blogot dobja ki, így mi más elképzelésem lehet, minthogy a bloggyűjtő oldalon kihelyezett hirdetések plusz bevétele a cél igazából. Ne háborogj, csinálj egy igazán szuperül, hibamentesen működő oldalt, és ha kiemelkedően jól teljesít, hidd el, a tiéd lesz a befutó. :)

Nos, vén fejemre elsajátítottam a HTML-programozást, így valamelyest értek ahhoz, hogy miként kell egy oldalt létrehozni. A saját blogomon



 kívűl kiválóan működik még a gasztroblog gyűjtő blogom, 
Create your own banner at mybannermaker.com!

a gasztroblog toplistám,


és a gasztroblog linklistám.
Create your own banner at mybannermaker.com!

Mellesleg több mint 50 web-oldalt készítettem magamnak, rokonaimnak, barátoknak, ismerősöknek.

Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy a Toplistához szinte valamennyi bannert én készítettem a feliratkozott tagoknak, s segédkeztem a beüzemelésben is. Itt is szeretném buzdítani blogtársaimat, hogy jelentkezzenek rá.

Kíváncsi lennék, hogy a kritikusaim mit tudnak felmutatni, ők miben jeleskedtek, azon kívül, hogy kekeckednek.

No, de most jön a csúcs!

A Föld Napja

illik a parkba pisilni

egy kutya egy személj

Azt hiszem erre mondják azt, hogy No comment.

Ezek a kommentek annyira kritikán aluliak, a meglepően új helyesírásról nem is beszélve, hogy erről tényleg nincs mit mondani. Csak sajnálkozni tudok, hogy ilyen mélyre süllyedtünk.

Többen azt tanácsolták, hogy ne foglalkozzak ezekkel az az anomym rosszindulatú bejegyzésekkel, egyszerűen töröljem őket. Ha nem reagálok rá, előbb-utóbb megunják és abbahagyják.

Nos, én azon a véleményen vagyok, hogy nem törlöm őket, hadd lássák mások is, és égjenek, mint a rongy. Hadd szégyenüljenek meg minél nagyobb nyilvánosság előtt.  Az kevés, hogy én megvetem őket.

10 megjegyzés:

  1. Szuper vagy, jól tetted, hogy ezt így összeszedted és betetted a blogodba. Egyetértek,annyi rosszindulatú ember van, hogy az elképesztő. És valóban jó lenne tudni, hogy ezek az emberek mit tettek már le az asztalra.
    Na látod ezért írtam Neked, hogy én miért nem teszem lehetővé, hogy firkáljanak nekem mindenfélét. Te is jobban tennéd, ha moderálnál és akkor nem kellene mérgelődnöd. Bár egyszer a moderálásnál is el kell olvasni azt ami nem tetszik, de legalább ott rögtön kitörlöm, és tovább nem foglalkozok vele.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Endre! Kár emiatt emésztened magad. Mellesleg csatlakozom Lívia véleményéhez: moderálni kell a kommenteket, törlöd, ami nem tetszik és rögtön el is felejted. Ez a legegyszerűbb, mert vannak ám olyanok ebben az arctalan internetes világban, akik ha rájönnek, hogy zavar téged az ilyesmi, csak azért is elárasztanak mindenféle szemétkedő megjegyzéssel. Így pedig, ha valaki ír valami mocskolódást, eldöntheted, hogy szabadot engedsz neki, vagy egyszerűen törlöd és elfelejted. Ebben az esetben csak tudsz a mocskolódásról és az, aki írta, de ha látja az illető, hogy figyelemre sem méltatod, akkor egy idő után megunja.

    VálaszTörlés
  3. Szerintem se foglalkozz a rosszindulatú megjegyzésekkel. Mivel a blogírásal ki vagyunk téve a nyilvánosságnak, így sebezhetőbbek is vagyunk. Mindenki kap hideget-meleget is. Én is pl. múlt héten egy szintén névtelen kissé rosszindulatú hozzászólást. A legjobb, ha megköszönöd nekik, hogy olvasnak és inkább nem is foglalkozol velük. Sajnos ők ilyen boldogtalan emberek, akiknek másra sincs idejük csak piszkálódni. Te meg legalább szuper kajákat főzöl (férfi létedre is otthon vagy a konyhában) és ezt nem félsz megosztani a külvilágnak sem. Csak így tovább!:)

    VálaszTörlés
  4. Drága Endre!
    Ne foglalkozz ezekkel a rosszindulatú,anoním emberekkel,nem ér annyit az élet,hogy időt pocsékoljunk rájuk!Szerintem inkább dicséretre méltó a munkád és a fentiek alapján az életed is!Ez a lényeg!
    Várom a pompás receptjeidet ezek után is és csillagos 5-ös a gasztroblog listádhoz!

    VálaszTörlés
  5. Ha már így meg lettem szólítva. Mi bajod van velünk? Hogy nincs blogunk, nem vagyunk regisztrálva, nincs nick nevünk?
    Ez lenne a baj velünk? Vagy inkább az, hogy nem dicsérgetünk, hanem a sok ömlengés között néha megjelenik egy-egy kritika is? Te kérdezted, hogy mi a vélemény egy újabb gyűjtőblogról.
    Lettek olyan megjegyzések is, hogy minek. Azért jeleztem, hogy nem gasztroblogger vagyok, csak épp egy átlagos (vagy normális) dolgozó nő, aki a maradék idejében/második műszakjában háztartást is vezet. Nyilván, nekünk más a véleményünk, mert más szempontok szerint nézzük ezt a hatalmas blogtengert. Nem rajongok egyetlen gasztrobloggerért sem, azért szeretem a gyűjtőblogot, mert ott végig lehet szaladni viszonylag hamar, és felkeltheti az érdeklődésemet valami iránt, amit aztán kattintással elolvashatok. A régi gasztro.blog.hu azért volt rossz, még az elején is, amikor nem ragadt le ennyire, mert nem lehetett visszafelé lapozni benne. Most a gasztroblogok.hu-ról talállak meg. (Ez sem mindig működik tökéletesen, illetve nem minden böngészővel). Márpedig, ha valaki nekiáll egy ilyen gyűjtőoldalnak, annak jónak kellene lenni minden platformon. Hát erre akartam utalni az előző levelemben. Rosszindulatú vagyok?
    Nyuci.
    Lehet moderálni.

    VálaszTörlés
  6. Gondolod diploma teszi az embert? Vagy a hiánya határozza meg, hogy kis is (vagy épp ki nem) az illető valójában?

    Ha roszul esnek a névtelen hozzászólások, ne engedélyezd a névtelen hozzászólás módot.

    Tibi

    VálaszTörlés
  7. Tibi: Nem gondolom, hogy csak a diploma teszi az embert, bár annak megléte talán nem hátrány. Az ezzel kapcsolatos bejegyzést azért tettem, mert nagyon lecikizték a hozzáértésemet. Nem kívánok letíltani semmilyen bejegyzést. Csak egy megjegyzés, én minden megjegyzésemnél, commentnél felvállalom a személyemet. Te a névtelenek táborát erősíted. Érdekes módon a negatív hozzászóló mind névtelen, lekövethetetlen, bloggal nem rendelkező. Miért nem merítek nyíltan vállalni a személyazonosságotokat? Gyávák vagytok?

    VálaszTörlés
  8. Ha hiszed, ha nem , vannak akik nem érnek rá blogolni, egyszerűen dolgoznak, ezért vagyunk lekövethetetlenek blogilag. Mutatkozó szabadidőnkben ugyan beleolvasunk a bloggervilág irományaiba, bár néha hányingerünk is van tőle, ezt most ne vedd magadra, csak úgy általánosságban jegyzem meg.
    Nyuci: szendrei.kata@t-online.hu

    VálaszTörlés
  9. Nyuci: Ha hiszed, ha nem, nyugdíjazásom előtt én is dolgoztam, nem is keveset. Úgy látszik csak blogolásra nincs időd, arra, hogy rendre visszatérj szerény blogomra, s megjegyzéseket írj, arra van. De most legalább már nem anonym kommenteltél.

    VálaszTörlés
  10. Ígérem befejezem a blogod olvasását, ha ez a gond. Mondtam, a gasztroblogok.hu-ról érlek el, iratkozz le róla, hisz mint láttuk ezer mások gyűjtőblog is indult. valóban, itt a munkahelyemen ebédidőben is a gép előtt ülve, falatozva az otthonról hozott kaját, bevallottan olvasok néhány blogot.
    De hogy mennyi-mennyi idő kell ahhoz, hogy valaki blogot írjon és valóban olvassa a blog oldalán összegyűjtött blogtárs bejegyzéseit azt nem én bizonyítom, hanem ti magatok, hisz nem kell lapozni sem egy gyűjtőblogon, hogy már az első oldalon legyen egy olyan bejegyzés, hogy most egy darabig valaki nem volt, mert NEM ÉRT RÁ. Tehát NAGYON rá kell érni a blogoláshoz. Nem baj, tegye mindenki, aki ráér, csak néha gondoljon bele a másik oldalba is.
    Majd(talán) én is leszek nyugdíjas (de remélem soha semmi betegség nem fog kényszeríteni arra, hogy ennyit üljek a gép előtt, ami egy blog írásához kell).
    Jó egészséget kívánok: Nyuci

    VálaszTörlés