HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. április 6., péntek

Zuppa di pomodoro con tortellini e basalico, vino rosso

Zuppa di pomodoro con tortellini e basalico, vino rosso


Egyik kedvenc olasz paradicsomlevesem.

Hozzávalók :
  • 0,5 db hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db chili paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 doboz sűrített paradicsom (70 gr)
  • 1 db tyúkhúsleves kocka
  • ketchup
  • chiliszósz
  • 0,5 l víz
  • bazsalikom
  • olíva olaj
  • 0,5 tasak sajtos tortellini
  • cukor
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
  • morzsolt bazsalikom
  • oregano
  • 1 dl vörösbor 
  • bazsalikomcsúcs

Elkészítés:

A hagymákat, bazsalikomot apróra, a paradicsomot kockára vágom, a chilit szeletelem.

Serpenyőben megdinsztelem a hagymát, rárakom a paradicsomot, chilit, fűszerezem, s feleresztem a vízzel. Beleteszem a sűrített paradicsomot, cukrozom, locsolok bele ketchupot és chiliszószt. Beleteszem a tortellinit, öntök bele vörösbort. Megfőzöm. Tálaláskor díszítem bazsalikom levéllel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése