Cevapcici (ћевапчићи) grillezett zöldségekkel
Hozzávalók :- 35 dkg vegyes darált hús (sertés és marha)
- 2 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- chili paprika
- majoranna
- 4 db krumpli
- 2 db paradicsom
- 1 db paprika
- 1 db hegyes zöld paprika
- olíva olaj
- chili szósz
A krumplikat héjában megfőzöm. Egy darab hagymát és a fokhagymákat apróra vágom. A másik hagymát, a a paradicsomokat félbevágom.
Egy keverő tálban a darált húst a hagymákkal, a tojással és a fűszerekkel összekeverem. Egy deszkán téglalapot formázok, majd beteszem a hűtőbe. Kivétel után felszeletelem, majd rudakat, illetve lapokat formázok A rudakat és a lapokat megformázom. Egy edénybe helyezem őket, locsolok rá olíva olajat és visszateszem a hűtőbe.
Sütéskor a húst és a zöldségeket a felforrósított Hot Pan-be teszem, egy idő után megfordítom, készre sütöm.
A húsra locsolok chili szószt. (A fotó még chili szósz nélkül készült.)
Ezzel az étellel próbáltam ki a Hot Pan edényemet. Első próbálkozásra nem is volt rossz az eredmény.
A teraszon készítettem, s ott is fogyasztottam el, mivel szép, napsütéses idő volt. (A feleségem sem moroghat, hogy büdöset csináltam a lakásban.)
A cevapcicit akkor kedveltem meg, amikor a balkáni háború előtt minden évben az Adria mellett nyaraltunk. Ott többnyire háromféle húsból (sertés, marha, birka) készítik, s faszénes parázson a szabadban grillezik. Iránban, ahol több mint négy évet éltem és dolgoztam, a cevapcica" testvére" a kebab szintén kedvenc volt. Ott persze disznóhús nem volt benne, hanem főleg birka. Kebabot persze más húsokból, pl. rákokból is sütnek.
Ez finom lehet az összetevőket illetően. Én mindig abból állapítom meg, hogy az én ízvilágomnak megfelel-e. Bár a nagyon csípőset képtelen vagyok megenni, de ezt lehet csökkenteni.
VálaszTörlésIgazán étvágygerjesztő lett!
VálaszTörlés