HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. április 30., hétfő

Medvehagymás sajtoskifli

Medvehagymás sajtoskifli

Hozzávalók :

  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • vaj
  • 1 dl olaj
  • őrölt fehér bors
  • medvehagyma
  • tojás
  • sajt
Elkészítés:


Tejben feloldunk 1 evőkanál cukrot és felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez 1 teáskanál sót teszünk. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt és az olajat. Összedolgozzuk, és fél óráig kelesztjük.A sajtot megreszeljük, a medvahagymát aprítjuk.
A megkelt tésztát kör alakúra kinyújtjuk, olvasztott vajjal megkenjük, majd derelyevágóval háromszögű cikkekre vágjuk. A közepébe teszük a darabolt medvehagymát, borsozzuk. A cikkeket feltekerjük.
A kifilket tepsibe helyezzük, tojással megkenjük, megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben hőlégkeverésen megsütjük. Hogy szép színt kapjon, a végén bekapcsolhatjuk a felső grillt is.



Ez a recept lett a 150. a Mindmegette.hu receptoldalon.

3 megjegyzés: