HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. április 26., csütörtök

Medvehagymás töltött tojás ringlivel

Medvehagymás töltött tojás ringlivel


Ma kishíjján hoppon maradtam. A feleségem már 1!2 8-kor leviharzott a konyhába (ritkán jön le 10  óra előtt), s elkezdett sütni főzni. (Holnap jön haza a lányunk.) A tűzhely mind a négy állására, de még a sütőbe is került valami. Majd kiment a teraszra napozni. Így nem csak a konyhából szorultam ki, de attól a lehetőségtől is elestem, hogy a teraszon főzzem meg a mai ebédemet. Még 1!2 3-kor is ment a nagy sütés-főzés.

Még az a szerencse, hogy tegnapról maradt 3 db keményre főzött tojás, s abból elkészíthettem ha nem is egy meleg, de legalább hideg ételt.

Az én hidegkonyhám.

Hozzávalók :
  • 3 db fött tojás
  • medvehagyma
  • majonéz
  • őrölt fekete bors
  • chili szósz
  • 1 db ringli
  • 1/2 paradicsom
  • 1/2 retek
  • 1 szál újhagyma
  • petrezselyem
Elkészítés:

A tojásokat hosszában kettévágom, a sárgáját kiveszem. Egy tányérban villával összetöröm a sárgáját, sózom, borsozom, adok hozzá majonézt. A medvehagyma egy részét aprítom, a töltelékhez adom, összekeverem. A paradicsomot és a retket szeletelem.
Egy tányérra teszek medvehagyma leveleket, ráhelyezem a tojásokat, megtöltöm.csepegtetek rá chili szószt, a középső tojásra teszek egy ringlit. Rakok körbe paradicsom és retek szeleteket, valamint újhagymát .Díszítem medvehagymával és petrezselyemmel.

Vajas zsemlével fogyasztom.


7 megjegyzés:

  1. Az is baj ha süt-főz?? Betty

    VálaszTörlés
  2. Endre, az örök elégedettlen. Tibi

    VálaszTörlés
  3. Ne haragudjál, de jót mosolyogtam, elképzelem ahogy megy a harc a konyháért ki ér oda előbb? Mikor olvastam az jutott eszembe hogy van hordozható tűzhelyed, de akkor olvasom hogy utánna feleséged a teraszt is elfoglalta.Még jó hogy volt tartalékod és abból is milyen finomat tudtál csinálni. Nagyon guszta! Holnap korán foglald el a konyhát!:-))

    VálaszTörlés
  4. Lehet, hogy a kívülállónak ez vicces. Nekem nem az. Én, ha bármit főzök, hallgatnom kell a zsémbelődést, hogy mi ez a bűz.
    Bezzeg, ha ő föz, az más. Ma ki sem mozdult a konyhából kora reggel óta. Ráadásul olyanokat főz, mint pl. kelkáposzta, fokhagymásan, ami nem kifejezetten szagmentes. A dolgozószobámból elmenekültem az emeleti hálómba. Az éjszaka még a szokásosnál és rosszabbul aludtam, s gondoltam pihenek egyet. De bezárt ajtó és nyított ablak mellett is éreztem a mindent átható bűzt, mert most 3/4 9-kor megint süt valamit. Agyrém. Nekem sorra mennek tönkre az ételalapanyagaim, mert nem merek, tudok belőlük bármit csinálni, hideget eszem, csakhogy ne hallgassam a sipítózását, ő meg több mint 12 órája egyfolytában süt-főz, s bűzlik az egész ház. És, ha szóvá teszem, nem reagál rá semmit.
    Lehet, hogy megfogadom Éva tanácsát, s holnap már korán reggel elfoglalom a konyhát, s már hajnali 6h-kor elkezdek főzni. Legalább "kifüstölöm" a házi sárkányt.

    VálaszTörlés
  5. Jó volna tudni, hogy kettőtök közül ki a zsémbesebb. Ne haragudj, de olyan mókásan hangzik, ahogy leírod. Szerintem mi asszonyok, jól elvagyunk az olvasatodon.
    De én csak azt tudom megdicsérni, amit Te készítesz.:)

    VálaszTörlés
  6. Zsémbelés helyett inkább értékeljétek, hogy együtt vagytok és nem kell öreg korotokra magányosan tölteni a napokat.

    Margitka

    VálaszTörlés