HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. április 11., szerda

A költészet napja - József Attila születésnapja

A költészet napja - József Attila születésnapja


A mai nap költők  olvasák fel verseiket a Thalia színházban, abból az alkalomból, hogy ma van jeles költönk születésnapja.
És épp most akarják a költő szobrát eltávolítani a Kossuth térről, s eltüntetni, száműzni a rakpartra!


7 megjegyzés:

  1. Csodás ez a szobor, nem ismertem eddig:) Örvendek, hogy ilyen sokan tudjuk, hogy milyen nap is volt tegnap:)

    VálaszTörlés
  2. Hát igen mindent feltúrnak a Kossuth téren, Károlyi után József Attila is az útjukban van. Láttuk, mert a 2-es villamossal mentünk a metro épületéhez közel levő Pick szalámigyár szakboltjába, mert mindig ott vesszük a "békebeli" sonkájukat húsvétra. Kíváncsi vagyok, hogy szebb lesz-e a tér majd az új formában. A Kossuth szobrot még nem kezdték ki.

    VálaszTörlés
  3. Hát ez elképesztő! Erre van pénz...

    VálaszTörlés
  4. Lívia: Sajnos rosszul tudod, a Kossuth szobrot is le akarják bontani, s helyette az 1945 előttit akarják felállítani. Ami persze nem kevés pénzbe fog kerülni, hiszen újra kell az egészet konstruálni. De hát a mai ragyogó gazdasági helyzetünkben ilyesmire van pénz.
    Már azon sem lepődnék meg, ha József Attila szobra helyére I. Viktor szobra kerülne.

    VálaszTörlés
  5. Gondolom, többen is halottátok a hírt, hogy Radnóti Miklós felesége nyílt levélben tíltakozott a szobor eltávolítása ellen. Tartok tőle, hogy ezt "szeretett" pártunk és kormányunk nem veszi figyelembe. Még jó, hogy a szobor nem a sülyesztőbe, vagy egy öntődébe kerül.

    VálaszTörlés
  6. Érdekes ez a bejegyzés...
    József Attila szobrát én is a Dunához tenném, helyesebben tettem volna.
    Csodás verse is ezt sugallja.
    Anno, amikor szocialista szimbólumnak használták ki tiltakozott?

    VálaszTörlés
  7. Mai hírekben volt, hogy a szobrász özvegye, aki a szerzői jog birtokosa, pert helyezett kilátásba, amennyiben a szobrot eltávolítják jelenlegi helyéről.

    VálaszTörlés