Mediterrán paradicsomleves tagliatelle nidivel, parmezannal
A csülök főzőleve várakozott felhasználásra, ez az olasz ízvilágú, kellemesen csípős leves lett belőle. Szerettem volna friss bazsalikomot is tenni bele, de sajnos a gondos locsolás ellenére is lelombozódott, s a nejem kidobta cseréppel együtt.
Hozzávalók:
- 6 dl csülök főzőlé benne:
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db chili
- 1 tk egész fekete bors továbbá:
- 2 db paradicsom
- 0,5 csípős hegyes paprika
- 2 doboz sűrített paradicsom (8+14 dkg)
- 1 marék petrezselyem
- só
- őrölt fekete bors
- csípős pirospaprika
- morzsolt oregano
- morzsolt bazsalikom
- 15 dkg tagliatelle nidi
- 5 dkg parmezan
- 4 db chili díszítésnek
- 4 szál petrezselyem díszítésnek
- 2 dl víz
Elkészítés:
A fazékban lévő főzőléhez hozzákeverem a paradicsomsűrítményt, majd hozzá adom a darabolt paradicsomot és paprikát, fűszerezem.
Lereszelem a sajtot.
Amikor felforrt a leves, beleteszem a tésztát, s a durván aprított petrezselymet. Időnként megkeverem, hogy ne ragadjon oda a tészta. 8 perc után elzárom a tűzhelyet.
Tálaláskor merek a levesből, szórok rá sajtot, díszítem chilivel és petrezselyemmel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése