HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. március 5., szombat

Mediterrán paradicsomleves tagliatelle nidivel, parmezannal

Mediterrán paradicsomleves tagliatelle nidivel, parmezannal


A csülök főzőleve várakozott felhasználásra, ez az olasz ízvilágú,  kellemesen csípős leves lett belőle. Szerettem volna friss bazsalikomot is tenni bele, de sajnos a gondos locsolás ellenére is lelombozódott, s a nejem kidobta cseréppel együtt.

 Hozzávalók:

  • 6 dl csülök főzőlé 
  • benne:
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db chili
  • 1 tk egész fekete bors
  • továbbá:
  • 2 db paradicsom
  • 0,5 csípős hegyes paprika
  • 2 doboz sűrített paradicsom (8+14 dkg)
  • 1 marék petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • csípős pirospaprika
  • morzsolt oregano 
  • morzsolt bazsalikom 
  • 15 dkg tagliatelle nidi
  • 5 dkg parmezan
  • 4 db chili díszítésnek
  • 4 szál petrezselyem díszítésnek
  • 2 dl víz

Elkészítés:

A fazékban lévő főzőléhez hozzákeverem a paradicsomsűrítményt, majd hozzá adom a darabolt paradicsomot és paprikát, fűszerezem.

Lereszelem a sajtot. 

Amikor felforrt a leves, beleteszem a tésztát, s a durván aprított petrezselymet. Időnként megkeverem, hogy ne ragadjon oda a tészta. 8 perc után elzárom a tűzhelyet.

Tálaláskor merek a levesből, szórok rá sajtot, díszítem chilivel és petrezselyemmel. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése