HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. december 5., vasárnap

Lencsefőzelék sült hússal

Lencsefőzelék sült hússal


A lencse sokaknak téli étel, de nem csak télen és újévkor lehet enni
.

Hozzávalók:

  • 30 dkg lencse
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • Vegeta
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • babérlevél
  • chili
  • mustár
  • liszt
  • 1 citrom leve
  • tejföl
  • chili szósz
  • 2 szelet  tarja

Elkészítés:

A lencsét néhány órára beáztatom, majd az apróra vágott vöröshagymával és a fokhagymával felteszem főni. Beleteszem a babérlevelet és a chilit, megszórom Vegetával és borssal.

Közben a tarját sózom, borsozom, kevés olajon  megsütöm.

Ha megpuhult a lencse, pirospaprikát, lisztet, s mustárt adok hozzá, és belecsavarom a citrom levét. Teszek bele tejfölt is, s elkeverem.
Tálaláskor ráteszem a tarját, meglocsolom a zsírjával és chili szósszal.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon gusztaaaa! A kedvenc főzelékem! Bármikor jöhet egy jó nagy tányérral! :)))

    VálaszTörlés