Káposztás hús egyszerűen
Hozzávalók:
- 25 dkg sertés hús
- 20 dkg savanyított káposzta
- Vegeta
- babérlevél
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- tejföl
- petrezselyem levél
- fehér bor
Elkészítés:
A húst kockára vágom, a káposztát kicsavarom. Egy lábasban felteszem a hozzávalókat, öntök hozzá vizet, s elkezdem főzni. Amikor majdnem kész, öntök hozzá fehérbort.Tálaláskor teszek rá tejfölt, s díszítem petrezselyem levéllel.
Megjegyzés: a petrezselymet a kertben a hó alól szedtem.

Egyszerű de annál nagyszerűbb
VálaszTörlésEz tényleg egyszerü. Engem csak a vegeta zavar benne (de hát mit tegyek, ha nem ehetek ilyet) :-) Egyébként nagyon imádom a káposztát bármilyen formában. Egy kérdésem azért lenne, hogy nem rántod be semmivel ? - vagy akkor ez olyan húsos káposztaleves féle ? Na ne ilyedj meg, mert én éppen így szeretem, sok lével.
VálaszTörlésAki akarja, persze be is ránthatja, de én igyekszem a rántást elhagyni, inkább habarok. De itt, akár csak Te levesen szeretem a káposztát.
VálaszTörlés