HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. november 20., kedd

Gyorsan fínomat, avagy egy gasztroblogtolvaj

Gyorsan fínomat, avagy egy gasztroblogtolvaj

A kép forrását lásd a képen!

Illéskrisz  - az Illéskrisz Konyhája blog szerzője - hívta fel a figyelmemet egy blogra, mely sorra ellopja bejegyzéseinket fotóval együtt, s a sajátjaként tünteti fel. http://gyorsanfinomat.freeblog.hu/  Nos, én is megnéztem ezt a blogot, s én is több receptemet, s fotómat fedeztem fel rajta.

Két bejegyzésnél írtam is megjegyzést, amit aztán illéskriszt-nél is idéztem:
"Tőlem is van néhány recept és fotó, kettőnél hagytam is bejegyzést:"Ez a recept és fotó tőlem van, s nem kértél rá engedélyt, hogy felhasználhasd. Ez lopás. Töröld ezt a bejegyzést, s a jövőben tartózkodj ilyen plagizálástól." A többinél már a freeblog.hu nem engedélyezte a commentemet. De aztán lehet, hogy történt valami, nem tudtam tovább nézni a blogot: "Nincs meg (avagy a közismert '404 - a fájl elveszett')" üzenet jelent meg.
Lehet, hogy blokkolták a blogot?"

Nos, szerintem fel kell lépnünk az ilyen kalózokkal szemben. A magam részéről nem állítom, hogy receptjeim, s fotóim a gasztronómia csúcsai - díjaim ellenére sem -  de az ENYÉIM, minden erényükkel, gyengéjükkel  Éppen ezért meg kell védenem őket. S minden erőmmel azon leszek, hogy az ilyen piti tolvajokkal szemben megvédjem őket, s erre hívom fel valamennyi gasztrobloggertársat, ne hagyjuk, hogy ellopják tőlünk, amit mi teremtettünk, sokszor kínnal, keservvel, rengeteg fáradsággal.(én a magam részéről drága feleségem ellendrukkertsága mellett).


13 megjegyzés:

  1. Kedves Hobbychef, egy kérésem lenne!

    Nem lehetne facebook-on követni a blogodon lévő történéseket?
    Számomra sokkal egyszerűbb lenne, mert sajnos nagyon sok munkám van, a ráérő időmben a FBon szoktam átfutni a számomra kedves oldalakat ;)

    Köszönettel Lizi

    VálaszTörlés
  2. Szia,

    nekem ez a blognév ismerős volt, de nem a freeblogról, hanem a blogspot.com motorról. Erre gondolok:
    http://gyorsanfinomat.blogspot.hu/
    A freeblogon már nem találtam én sem.
    Remélem, ez nem ugyanaz a blog...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. lyen névvel 2011-ben indult az általad említett blog, vele csaknem egyidőben a http://gyorsanfinomat.blog.hu. 2012 közepén indult a http://gyorsanfinomat.freeblog.hu, ekkor már az előző kettő nem jelentetett meg újabb bejegyzéseket!?!?

      Törlés
  3. A bejegyzésed hatásaként én is szerettem volna megnézni, de már tényleg csak az jön be amit leírtál. Szerinted mi történhetett? A lopós blog írója tette be azt a kis ablakot a szöveggel? Ugyanis ha nem jelentetted be a működtetőnél, akkor az nem tudhat a felháborodásodról, a lopásról.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. illéskrisz megtette, ha megnézed az ö blogját, ott ír róla.

      Törlés
    2. Igen, azóta már megnéztem Illéskrisz oldalát. Felháborítóak az ilyen lopások. Dolgozzon meg mindenki azért amit betesz, ne ékeskedjen más "tollával.

      Törlés
  4. Igazad van, a plagizálókat ítéljük el mindannyian!
    No, a nejed azért nem mindig ellendrukker! Jómúltkor a szórt túrósat együtt csináltátok közös megelégedésre.
    Meghozta a postás az ajándékot,rövidesen lesz róla bejegyzés.

    VálaszTörlés
  5. Kedves Endre Bácsi!
    Csak egy probléma van Illéskrisz felháborodásával. Az, hogy ő is szemérmetlenül lop folyamatosan. Más szemében a szálkát is, magáéban a gerendát sem. Van ilyen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Konkrétumok nélkül ez csak vádaskodás.

      Törlés
    2. Sajnos ezt én is igazolhatom. Éppen az elmult hetekben, napokben merült fel Illéskrisz-el kapcsolatos ilyen-olyan fajta eltulajdonítási dolgok. Az egész FB tele volt vele.
      Nem tudom miért nem enged névvel belépni. Sajnálom.
      Anikó voltam.

      Endre! Neked viszont tényleg ajánlom, hogy adj hangot ennek a dolognak a Facebook-on, mert most ott éppen dúl a háború, s már egy jó pár siker is született.

      Törlés
    3. Nem tudom, miért nem tudsz névvel belépni. A megjegyzés alatt ott van a választék. Alapesetben a gasztroblognál használt név van feltüntetve.

      Konkrétumot a Te kommentedben sem látok.

      Törlés