HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. július 18., szerda

Vörösboros ratatouille kolbásszal

Vörösboros ratatouille kolbásszal

Már írtam egy bejegyzést a francia lecsóról,

Ratatouille provencale, mediterrán/francia lecsó

de most egy kicsit variáltam rajta.

Hozzávalók :
  • 6 db különböző színű lecsópaprika
  • 3 db csípős hegyes paprika
  • 3 db chili paprika
  • 2 db vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 db nagyobb krumpli
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • 3 db újhagyma zöldje
  • 1/2 db nagy cukkini
  • 1 db kicsi padlizsán
  • 3 db paradicsom
  • 1 db zellerszár
  • chili paprikával töltött olívabogyó
  • fekete olívabogyó
  • capri bogyó
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • chili szósz
  • olíva olaj
  • vörösbor
  • füstölt kolbász
Elkészítés:

A hagymákat megpucolom. A vöröshagymát félbe, majd karikára vágom. A fokhagymát aprítom, az újhagymát, paprikákat karikára  vágom. A krumplikat megpucolom, s kockára vágom. A cukkinit, padlizsánt hosszában félbe, majd negyedbe vágom, felszeletelem, a paradicsomokat nyolcadalom. A rozmaringot, kakúkkfűvet leszedem a száráról, a bazsalikomot aprítom. Az újhagyma és zeller szárakat 2 cm-es darabokra vágom.
Egy serpenyőben olíva olajon megpirítom a hagymákat, s a zellert,  rádobom a paprikákat, a krumplit,  majd a cukkinit és a padlizsánt, végül a paradicsomot. Ráteszem a fűszernövényeket, fűszerezem. Belekerülnek az olívia és capribogyók, a szeletelt kolbász, a darabolt űjhagymaszárak. Öntök rá vörösbort, és chili szószt,  kis idő múltán elzárom a tűzhelyet. Tálalok.






3 megjegyzés:

  1. Hát kedves Endre szeretnélek látni amikor ezt az ételt eszed. Nem kell hozzád tűzoltó? - szerintem mindenhol "longolsz". Hogyan birsz ennyiféle írtó erőset és ekkora mennyiségben egy etelen belül?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már több helyen jeleztem, hogy szeretem a csípős ételeket. Nem kellett tűzoltókat hívni, ha erre gondolsz. Ebből az ételből megkínáltam a kerti munkáknál segégédkező embert is, nem panaszkodott, hogy túl csípős lenne, sőt, dícsérte, hogy nagyon finom volt.
      Ennél sokkal csípősebbeket is ettem már pl. Mexikóban, Kinában, amikor a pincérek összegyültek, hogy ez a fehérember biztos nem tudja megenni a feltálalt ételt, és én még kértem chili paprikát.

      Törlés
  2. Ez számomra elképesztő, én meghalnék tőle annyira nem bírom az erőset. Ezért csodálkozok minden ilyen összetételű ételeden. De elhiszem, hogy Te is és még sokan mások is szeretitek és bírjátok is. Írtam már korábban, hogy meghívást kaptam ázsiai étterem megnyitóra, de mivel tudtam, hogy számomra borzasztóan erős ételek lesznek, így nem fogadtam el. Volt más gasztroblogger is akit meghívtak, aki beszámolt fotókkal a blogjában, hogy milyen ételek voltak, és leírta, hogy levegőt nem kapott, majdnem megfulladt. Hát én is így járnék vagy egyszerűen nem ennék, de akkor minek menjek el.

    VálaszTörlés