HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. július 14., szombat

Gustav Klimt

Gustav Klimt

150 éve született Gustav Klimt osztrák festő. Ebből az alkalomból a Google ma vele nyított. A Belvedere palotában számos képe látható. Egy kis ízelítő:És hogy egy gasztrobloghoz valami köze is legyen:


1 megjegyzés:

  1. Nekem kedvencem ez a stílus, különösen az építészete. Az országban járva láttam is egy párat kívül-belül. Pl. a budapesti Iparművészeti Múzeumban - amelyet Lechner Ödön tervezett - már volt kiállított munkám amikor kézműveskedtem. Vagy szintén itt van Budapesten a csodálatos Gresham Palota szállodaként működik. De láttam Kecskeméten a Cifrapalotát is. Lakóházak is készültek több helyen is az országban ebben a stílusban. A festőművészeink közül Rippl-Rónai József is festett ebben a stílusban, és Vaszary János is. Külföldiek közül tetszik Alfons Mucha cseh festőművész munkája. Na és az üvegfestőnk Róth Miksa üvegmunkái is csodálatosak. Az iparművészeink sorában pedig kiemelkedő Zsolnay Vilmos.

    VálaszTörlés