HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. július 14., szombat

Sajttal, sonkával töltött rántott tökvirág

Sajttal, sonkával töltött rántott tökvirág

Hozzávalók :
  • 2 db tökvirág kis tökkel                     
  • 1 db kisebb töklevél
  • 2 szelet füstölt sonka
  • 2 dbsajtlap
  • 1 db paradicsom 
  • 3 db újkrumpli
  • 1 db tojás
  • liszt
  • örölt fekete bors
  • fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
  • citromos olívaolaj
  • petrezselyem
Elkészítés:

A tökvirágot megmosom, vízbe teszem egy kis időre, majd beleteszem a sajtlapba tekert sonkát, beleforgatom a sózott, borsozott, lisztes tojásba, s bő olajban megsütöm a főtt krumplival együtt.

Tálaláskor a tányérra helyezett  töklevélre teszem, és  rakok  köré paradicsomszeleteket, s 3 db sült krumplit. A paradicsomokra, krumplikra szórok fokhagyma petrezselyem fűszerkeveréket, locsolok rá citromos olívaolajat, a krumplikra vágok petrezselyemlevelet.

Egy korábbi bejegyzésemben már írtam, hogy kinőtt egy tök, s virágozni kezdett a kiskapu mellett. Azóta a kétszeresére nőtt, már vagy 6 méter hosszú, s több oldalhajtása is van. Tele van virággal és kis tökkel. Ezért is nem sajnáltam ezt a két virágot leszedni.

Virágzik a tök










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése