HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. július 28., szombat

Mentás görögdinnyesaláta pizzasonkával és mozarellával

Mentás görögdinnyesaláta pizzasonkával és mozarellával

Ma megint bedurrantottak. A vásárlásból visszajőve, olyan meleg volt, hogy nem volt kedvem főzni, ezért a hűtőben hűsölő görögdinnye felhasználásával készítettem el a mai ebédemet.

Hozzávalók:
  • 1 szelet jól behűtött dinnye
  • 2 szelet pizzasonka
  • 1 tasak Mozarella
  • menta
  • ptypang levél
  • citrom
  • citromolaj
  • olíva bogyó
  • áfonya
  • só őrölt fekete bors
Elkészítés:

Egy tányérra teszek pitypangleveleket, sózom, borsozom, facsarok rá citromot, locsolok rá citromos olajat,  majd keverek hozzá kockára vágott sonkát és dinnyét, valamint Mozarella golyókat., teszek rá olívabogyót és áfonyát, tépek rá menta leveleket, díszítem menta és pitypangvirággal.

Rögtön fogyasztom..



P.S. A pitypang leveleket a reggeli séta során szedtem, mert az előkert újrafűvesitése, s a hátsókert fűnyírása után a kertünkben nincs pitípang. A menta pedig a kerités elötti kertünkből származik.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta a tányér tartalma. Ezt bizony elfogyasztottam volna én is. Minden jó amiben dinnye szerepel. Jó ötlet!:)

    VálaszTörlés