HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. július 22., vasárnap

Nyári zöldségleves pizzasonkával, baconnal, vörösborral, sajttal

Nyári zöldségleves pizzasonkával, baconnal, vörösborral, sajttal


Tartalmas leves friss zöldségekből.

Hozzávalók :
  • 5 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 1/2 fej karalábé
  • 1/2 fej zellergumó levelével
  • 1/2 cukkini
  • 1 db uborka
  • 1 db paradicsom
  • 1 db csípős hegyes zöld paprika
  • 2 db chili paprika
  • 1 db lecsópaprika
  • 2 fej kisebb vöröshagyma
  • 2 szál újhagyma zöldjével
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 levél mángold
  • 5 dkg darabolt bacon
  • 5 dkg  pizzasonka
  • petrezselyem zöld
  • koriander levél
  • olíva olaj
  • 1 db marhahúsleves kocka
  • 1 db tyúkhúsleves kocka
  • Vegeta
  • fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • 1 dl vörösbor
  • 5 dkg füstölt sajt

Elkészítés:

A hagymát, fokhagymát apróra, a répát, fehérrépát, paprikákat, uborkát karikára vágom, a cukkinit szeletelem, majd négybe vágom, a mángoldot csíkokra, a petrezselymet , koriandert nagyobb darabokra vágom, a paradicsomot nyolcadolom.

Egy lábasban a  baconon, s az olajon megpirítom a hagymát, ráteszem a zöldségeket, s megdinsztelem, fűszerezem. Öntök rá egy liter vizet, s kb fél óráig főzöm. Közben felkockázom a sonkát, s lereszelem a sajtot. Amikor már majdnem puhák a zöldségek, beleteszem a sonkát, öntök bele vörösbort.

Tálaláskor a levesre szórok reszelt sajtot, s teszek rá petrezselyem levelet.



1 megjegyzés: