HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. július 29., vasárnap

Jéghideg paradicsomlé bazsalikommal, vodkával

Jéghideg paradicsomlé bazsalikommal, vodkával

Nagy melegben jól esik egy hűsítő ital, de mivel - aki már ismer, az tudja - szeretem az alkoholos italokat, ezuttal egy vodkás koktélt készítettem magamnak.

Hozzávalók :
  • 5 db jégkocka                                      
  • bazsalikom levél
  • kb 1 dl lehűtött paradicsomívólé
  • 5 cl Royal vodka
Elkészítés:

Egy hosszú pohárba beleteszem a jeget, a bazsalikomleveleket, felöntöm paradicsomlével. Végül óvatosan, hogy ne keveredjen (a fotó kedvéért) beleöntöm a vodkát. Díszítem egy szép bazsalikomlevéllel.

Fogyasztáskor természetesen összekeverem.

De aki akarja, egy shaker-ben is összekeverheti, s úgy önti ki a pohárba.



3 megjegyzés:

  1. Egészségedre! Szeretem a paradicsomlevet zellerrel, csipet sóval. Vodkával még nem kóstoltam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Bloody Mary-be - mely szintén nagy kedvenc, tettem is fel már ilyen bejegyzést - többek között zeller is kell, citrom, só, olívabogyó, s természetesen vodka. Zeller van a kertben, citrom a hűtőben, de az olívabogyó elfogyott, s tegnap elfelejtettem újabb adagott venni.
      Gondoltam, akkor most bazsalikommal készítem el ezt az italt. Az olaszoknál a paradicsom és a bazsalikom elválaszthatatlan. Most, hogy e sorokat írom, már a második pohárral kortyolgatom. Próbáld ki, biztos ízleni fog.

      Törlés